Kırşehir'deki Ahilik Haftası Kutlamaları

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Ahilik geleneğini yaşatmak ve Ahi Evran-ı Veli'yi anmak amacıyla bu yıl 25'incisi gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası kutlamalarının 17-22 Eylül tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Çakacak, yaptığı yazılı açıklamada, milli kültürün içerisinde önemli bir yere sahip olan Ahiliği yaşatmak amacıyla düzenlenen 25. Ahilik Haftası kutlamaları için zengin bir programın hazırlandığını anlattı.

Çakacak, şunları kaydetti:

''Ahilik, yardımlaşma, dayanışma ve ahlaklı çalışma gibi prensipleri ile esnafımıza ve topluma yüzyıllarca yön vermiştir. Bu zengin kültürü tanıtmak amacıyla her yıl kutladığımız Ahilik Haftası'nın 25'incisini bu yıl 17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi, Ahilik Haftası, Kırşehir merkez olmak üzere ülkemiz genelinde kutlanmaktadır. Kırşehir'de gerçekleştirilecek etkinlikler Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulunca hazırlanmaktadır. Valilik, belediye, Ahi Evran Üniversitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm kurumlarımızla birlikte programın en iyi şekilde gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz.''

-Kutlama programı-

Ahilik Haftası'nın coşku içinde geçmesi için bu yıl ki kutlamaların ilçelere de yaygınlaştırıldığına işaret eden Çakacak, şunları kaydetti:

''Uluslararası Ahilik Sempozyumu ve 'Ahiliğe Genç Bakışlar' konulu Ulusal Öğrenci Sempozyumu gibi bilimsel programlara ağırlık verilmiştir. 22 Eylül tarihinde gerçekleştireceğimiz resmi törene TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek ile Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı katılacaklardır.''

Çakacak, kutlamaların 17 Eylül Pazartesi günü Ahi Evran-ı Veli Külliyesi önündeki törenlerle başlayacağını, aynı gün Ahi Duası'nın yapılması, Ahi Sokağı açılışı ve Ahi Evran-ı Veli'nin türbesinin ziyaret edileceğini belirtti.

Çakacak, hafta boyunca, Türk Dünyası Çadırlarının gezilmesi, Ahi Pilavı ve helvası ikramı, mehteran bölüğü konseri, halk oyunları ve tiyatro gösterisi, konserler, yemek yarışması, sergi açılışları, yağlı güreş turnuvası gibi etkinliklerin yapılacağını aktardı.

Kutlamaların resmi töreninin 22 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirileceğini ifade eden Çakacak, aynı gün ayrıca, kortej yürüyüşü, Şed Kuşanma töreni, Ahi Esnafı Belge Töreni'nin yapılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile