Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar

KIRŞEHİR - Kırşehir'de, 8 Eylül'de düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarda tatlı salonunun tahrip edilmesiyle ilgili 9'u tutuklu 19 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüşe katılma" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Yasin Güler, Turgay Alpdemir, Çağlar Aslan, İsmail Çetin, Ramazan Doğan, Yunus Sağır, İshak Ünal, Birol Yıldız, Şenol Kömcü, 10 tutuksuz sanık, tatlı salonu sahibi müşteki Arif Alakuş ve taraf avukatları katıldı.

Sanıklar, mahkemedeki ifadelerinde olaylara tesadüfen katıldıklarını belirterek, yürüyüşü kimlerin organize ettiğini bilmediklerini, galeyana kapılarak karıştıkları olaylarla ilgili verdikleri zararı karşılamak istediklerini belirtti.

Sanık Ramazan Doğan, topluluğa sonradan katıldığını ifade ederek, "Olayların bu aşamaya geleceğini bilseydim katılmazdım. Pişmanım. Tatlı salonu sahiplerinden özür diliyorum. Bakmakla yükümlü olduğum bir annem var. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Devlet memuru olduğunu dile getiren İshak Ünal da markette alışveriş yaptığı sırada kalabalığı gördüğünü ve halkın galeyanına geldiğini anlatarak, " Topluluk içindeki yaşlı bir teyze oğlunun şehit olduğunu söyleyerek topluluğa sesleniyordu. Oluşan duygusal ortama kapıldım. Pişmanım. Memuriyetten açığa alındım. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Tutuksuz sanık Metin Akdiş ise o gün alkollü olduğunu, alkolün etkisiyle iş yerine zarar verdiğini savundu.

Müşteki Arif Alakuş ise sanıkların savunmalarının görüntülerle örtüşmediğini, iş yerinde 900 bin liralık maddi hasar oluştuğunu, hasar tespitini savcılığa ilettiğini söyledi.

Sanık avukatları, olayların planlı ve örgütlü olmadığını öne sürerek, suçların vasıflarının değişme ihtimali nedeniyle müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Sanıkların son sözlerini alan mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, olaylarda hukuki ve fiili birliktelik olması nedeniyle dosyanın Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen kitabevinin yakılması davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Öte yandan, duruşma sonunda sanık ve müşteki yakınları arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruplar arasındaki gerginliğin büyümesini önledi.

Kırşehir'de 8 Eylül'de düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarla ilgili şu ana kadar farklı mahkemelerde 5 dava açıldı. Kitabevinin yakılmasıyla ilgili dava Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde, HDP Kırşehir İl Başkanlığı binası ile bir tatlı salonunun tahrip edilmesi 3. Asliye Ceza Mahkemesinde, diğer iş yerleriyle ilgili davalar ise farklı mahkemelerde sürüyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile