Kırşehir Emniyet Müdürü Öztürk: 'Çocukları Önünüze Alarak Tampon Yapmayın, Onları Öldürürsünüz'

Kırşehir Emniyet Müdürü Osman Öztürk, çocukların öne oturtulmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, "Önüne çocuk oturtan yolcular, çocuklarının tampon vazife görmesini sağlayarak çocuğun ölmesini sağlar" dedi

Kırşehir Emniyet Müdürü Osman Öztürk, çocukların öne oturtulmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, "Önüne çocuk oturtan yolcular, çocuklarının tampon vazife görmesini sağlayarak çocuğun ölmesini sağlar" dedi.
Kırşehir trafik ekipleri, bayram boyunca vatandaşların yol güvenliğini sağlamak için denetimlerini sürdürdü. Kırşehir il sınırları içerisinde 11 noktada uygulama yapılırken, şehir içerisindeki uygulamalarda sürücü ve yolculara kolonya ile şeker ikram edildi. Kırşehir Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün de katıldığı uygulamalarda yorgun, emniyet kemeri takmayan, fazla yolcu taşıyan ve önde küçük çocuk oturtan sürücüler uyarılarak, yol güvenliği anlatıldı. Uygulama sırasında 10 kişinin yolculuk yaptığı
otomobilin sürücüsü uyarılarak, araçtaki 4 kişi indirildi. Araçtan indirilen vatandaşların yollarına otobüsle devam etmeleri sağlandı.
İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, "Yol güvenliği sağlamak için görevimizi yerine getiriyoruz. Her 30 kilometrede görevlilerimiz var. Sürücülerin kural hataları yapmaları, yorgun ve uykusuz yolculuk yapmaları yüzünden kazalar oluşuyor. Bayram boyunca Kırşehir'de ölümlü kazanın olmaması bizi sevindirdi. Bu bayramın sevinçle ve mutlulukla geçmesini istiyoruz" dedi.
Çocukların öne oturtulmasının büyük bir hata olduğunu da vurgulayan Öztürk, "Önüne çocuk oturtan yolcular, çocuklarının tampon vazife görmesini sağlayarak çocuğun ölmesini sağlar. Yolculardan istediğimiz, kural hataları yapmamaları ve 2 saatte bir dinlenmeleridir. Görev başında 11 ekibimiz, 30'ar kilometre ile işbaşında. İnşallah bu gece de bir kaza olmaz ve bu şekilde bayram sürecini kapatırız" şeklinde konuştu.
Sürücüler ise, kontrollerden memnun olduklarını dile getirerek, emniyet personeline teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile