Kırşehir Müftülüğü, Proje Kapsamında 5 Engelliye Akülü Araç Hediye Etti

Kırşehir Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı ''Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet'' projesi kapsamında 5 engelliye akülü araç hediye etti.

Müftülük Konferans Salonu'nda araç teslim töreninde konuşan Müftü Mustafa Balık, Kırşehir'deki din görevlileri ve cemaatin katkılarıyla engelliler için 5 akülü araç alındığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, engellilerin camilere ulaşabilmesine önem verdiğini ifade eden Balık, ''Başkanlığımızın projesi ile harekete geçerek engelliler için çalışma yaptık. Din görevlilerimizin gayreti ve cemaatimizin katkılarıyla 5 akülü araç alındı. Bunlardan 2'sini daha önce Kaman ve Çiçekdağı ilçelerinde sahiplerine teslim etmiştik. Bugün de 3 engelli vatandaşımıza araçlarını vereceğiz'' dedi.

Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği'nin 2 bin 500 üyesi olduğunu, dernek yetkililerinin 25 akülü araç talebinde bulunduğunu anlatan Balık, Kutlu Doğum ve Camiler Haftası'nda akülü araç teminine çalışacaklarını kaydetti.

Müftü Balık ve törene katılan Vali Yardımcısı Fikret Çavuş, engelli Kudret Tunçbilek, Sümeyye Evci ve Erhan Alkurt'a araçlarını teslim etti.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile