Kırşehir Valisi Çakacak, Vatandaşları Ahilik Kutlamalarına Davet Etti

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ahilik geleneğini yaşatmak ve Ahi Evran-ı Veli'yi anmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl 17-22 Eylül 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan 25. Ahilik Haftası kutlamalarına tüm halkı davet etti.

Ahilik Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, "Ahilik, yardımlaşma, dayanışma ve ahlakla çalışma gibi prensipleri ile esnafımıza ve topluma yüzyıllarca yön vermiştir. Bu zengin kültürü tanıtmak amacıyla her yıl kutladığımız Ahilik Haftasının 25.'sini bu yıl 17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi Ahilik Haftası, Kırşehir merkez olmak üzere ülke genelinde kutlanmaktadır. Kırşehir'de gerçekleştirilecek etkinlikler Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu'nca hazırlanmaktadır." dedi.

Özdemir Çakacak, valilik, belediye başkanlığı, Ahi Evran Üniversitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum kuruluşları ve tüm kurumlarla birlikte programın en iyi şekilde gerçekleştirmesi için gayret gösterdiğini kaydetti.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise “Türk esnaf ve sanatkarlarının piri Ahi Evran-ı Veli’nin insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaymak amacıyla Ahilik Haftasını Kırşehirimiz merkez olmak üzere tüm Türkiye’de kutlayacağız. 14 farklı il ve 7 farklı ülkeden gelecek 28 sanatkar ile belediyemizin Ahi Sokağı Kadın Emek Pazarı'nda el sanatları sergisi açılacaktır. Yurt dışından Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden halk oyunları grupları katılarak haftamızı renklendirecektir. Yine Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu, Makedonya Devlet Bakanı Sayın Hadi Nezir, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Sayın Mahir Yağcılar, Sırbistan Devlet Bakanı Sayın Sülejman Ugljanin, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Cemil Çiçek kutlamaların bazı bölümlerine katılacaktır. Kutlamaların Kırşehirimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Ahilik Haftası kutlamalarımıza tüm halkımızı davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile