Kırtasiye ve Okul Kıyafetlerinde ''4+4+4 Bereketi''

Yeni sisteme göre ilköğretim okullarının 1. sınıflarında eğitim başlarken kırtasiye ve okul kıyafeti satışlarında artış yaşanıyor.

Kayseri'deki tarihi Kapalı Çarşı, okul kıyafetleri temin etmek isteyen velilerin en çok tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

Çarşı esnafından Muharrem şahin, AA muhabirine, 4+4+4 eğitim sistemi ile okula başlama yaşının düştüğünü, bu sayede satışların arttığını vurguladı.

Şahin, ''Bu yıl çocukların küçük yaşta okula başlamasından dolayı küçük beden önlük üretimi yapıldı. Bu da bizim satışlarımıza olumlu yansıdı'' dedi.

Kapalı Çarşı'da önlük fiyatları 20-45 lira, çantalar ise 20-35 liradan satılıyor.

Kapalı Çarşı'daki ayakkabı dükkanları önlük satan esnaf kadar mutlu değil. Ramazan Bayramı ile okulların açıldığı tarihin yakın olmasından dolayı ailelerin alışverişi birleştirdiğini belirten esnaf İbrahim Kuşaklı, ayakkabı fiyatlarının 15 lira ile 35 lira arasında değiştiğini söyledi.

Kırtasiyeler ise ucuzluk pazarlarından yakınıyor. Kaleönü Caddesi'nde kırtasiye dükkanı işleten Mehmet Serim, velileri, öğrencilerin sağlığını etkileyecek kalitesiz kırtasiye ürünlerini satın almamaları konusunda uyardı.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile