Kis Aylarinda Zor Sartlara Ragmen Mesleklerini Sürdürmeye Çalisiyorlar

Kis Aylarinda Zor Sartlara Ragmen Mesleklerini Sürdürmeye Çalisiyorlar

Kis mevsiminin hissedildigi Eskisehir’de zaman zaman soguktan elleri çatlayan, ayaklarinda yanik olusan ve hastaliga yakalanan oto yikamacilar, zorlu iklim sartlarina ragmen ekmek parasi ugruna çalismaya devam ediyor.

Hava sicakliginin birkaç gündür yüksek seyrettigi ancak zaman zaman eksi degerlere düstügü Eskisehir’de kis mevsiminin etkileri görülüyor. Yagislar ile özellikle sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarinin meydana geldigi kentin iklimi nedeniyle oto yikamacilarin çalisma sartlari güçlesiyor. Meslekleri sebebiyle sürekli suyla iç içe olan yikamacilar, hava sicakliklari eksi degerleri buldugunda hem araç yikamakta hem de isinin basinda durmakta zorlaniyor. Arabalarin donmamasi ve tesisatlarin patlamamasi için çesitli önlemler alan esnaf, elleri çatlamasina, ayaklarinda soguk yanigi olusmasina ve hastaliklara yakalanmasina ragmen dükkan giderlerini çikartmaya çalisiyor.

“Arabalarimiz donuyor, sicak suyla çözmeye çalisiyoruz”

Eskisehir’de oto yikamacilik yapan Fahri Togrul, mesleklerinin sabir isi oldugunu söyledi.

Yaz mevsiminin ayri, kis mevsiminin ayri zorlugu oldugunu ifade eden Togrul, “Su anda mevsim sartlarindan dolayi soguk aylardayiz. Hava sicakliklari eksi 10 dereceyi bulabiliyor. Zorlu sartlarda meslegimizi sürdürmeye çalisiyoruz. Meslegin getirdigi çok büyük zorluklarimiz var. Arabalarimiz donuyor, sicak suyla çözmeye çalisiyoruz. Bu sartlara karsi önlemimizi aliyoruz. Aksamdan tesisati topluyorsun, çikartiyorsunuz. Ellerimiz çatliyor, ayaklarimizda soguk yanigi olabiliyor. Vücudumuzu kollamak zorundayiz. Ama silmekte zorlandigimiz için eldivenle de çalisamiyoruz. Çiplak elle soguk havada isimizi idame ettirmeye çalisiyoruz. Eskisehir’in yazi Temmuz ve Agustos. Kalan 10 ayda isler bayagi bir düsüyor. Düstügü zaman da çarki çevirmeye bakiyoruz. Çok bir beklentimiz olmuyor. Derdimiz masraflarimiz çiksin, dükkanimizi idame ettirelim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile