Kış Mevsimi, Ayakkabı Tamircilerinin Yüzünü Güldürdü

Muş'ta havaların soğumaya başlamasıyla kışlık ayakkabı ihtiyacı doğan vatandaşlar, yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ediyor.

Soğuk havaların kendisini hissettirdiği bugünlerde, hem ayakkabı mağazalarında hem de tamircilerinde hareketlilik başladı.

Kalitesine göre 40 ile 200 lira arasında değişen ayakkabı fiyatlarını pahalı bulan bazı vatandaşlar, yenisini almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettirmek için tamircilere gidiyor.

Ayakkabılarını tamir ettirip giyinmenin çok daha hesaplı olduğunu söyleyen Ramazan Çelik, ''Geçen yıl aldığım kışlık ayakkabım yan tarafından yırtılmıştı. Bu yıl yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabımı tamir ettirdim. Yeni bir kışlık ayakkabı bana 100 liraya mal olacaktı ama ayakkabımı tamir ettirmem 5 liraya mal oldu'' dedi.

Ayakkabı tamircisi Erhan Sezgin ise vatandaşların ayakkabısını defalarca diktirip giydiğini belirterek, tamiratın daha hesaplı olduğunu ifade etti.

Ayakkabı satışı yapan Secai Bulakçıbaşı da sezon başlarında işlerinde artış yaşandığına değinerek, vatandaşların alım gücüne göre ayakkabı tercih ettiğini söyledi.

Muş'ta kış mevsiminin yaklaşması ile kışlık ayakkabı satışlarının arttığını bildiren Bulakçıbaşı, ''Satışlarımız iyi durumda. Kış mevsimi öncesi vatandaşların kışlık ayakkabı almaya başlaması işlerde artış olmasını sağlıyor'' diye konuştu.

Muhabir: Kadir Tunç

Yayıncı: Levent Harman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile