Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, ağustos ayında yönetmeliği yayımlanan ve çalışmalarına başlayan Bayburt Üniversitesi Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama-Araştırma Merkezinin, kentin milli ve manevi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yaptığını belirtti.
Merkezin ilk olarak Mayıs 2010'da düzenlenen ve alanında uzman 37 akademisyenin katıldığı "Ekmelüddin Baberti" sempozyumunun sunumlarını yayınlayacağını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:
"Bayburt'un milli ve manevi değerlerine el attık, bunları gün yüzüne çıkaracağız. Bunun için çok yoğun bir çalışma başlattık. Ekmelüddin Baberti sempozyumunun sunumları basım aşamasına geldi. Şu anda da Bayburt'un yetiştirdiği tanınmış alim ve mutasavvıflardan İrşadi Baba ve torunu Ağlar Baba tarafından 18. yüzyıl sonlarında kaleme alınan Kısas-ül Enbiya isimli peygamberler tarihi kitabı, el yazması Osmanlıca orijinalinden dijital ortama aktarıldı. Bundan sonraki aşamada ise merkezimizce oluşturulacak heyet tarafından önce kitap, bölümler halinde transkiriptli bir şekilde Latinize edilecek. Daha sonra da Osmanlıca el yazması orijinali bir sayfada, transkiriptli Latinize hali ve tercümesi de bir sayfada yayınlanacak."
'Kısas-ül Enbiya' Kitabı Dijital Ortamda Yayınlanacak
Bayburt Üniversitesi, kentin tanınmış alim ve mutasavvıflarından İrşadi Baba (Büyük İrşadi) ile torunu Ağlar Baba (Küçük İrşadi) tarafından 18. yüzyıl sonlarında yazılan "Kısas-ül Enbiya" adlı peygamberler tarihi kitabını, el yazması orijinalinden dijital ortama aktararak yayına hazırlıyor.