Kışlaya Adı Verilen Şehidin Ailesi Üzgün

Kışlaya Adı Verilen Şehidin Ailesi Üzgün

Afyonkarahisar’da, patlamanın meydana geldiği kışlaya ismi verilen Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç’ın ailesi, oğullarının isimlerinin verildiği yerde patlama meydana gelmesinin üzüntülerini bir kez daha katladığını söyledi.

Orada şehit olan ailelerin yakınlarına başsağlığı dileyen baba Mehmet Saraç, “Orası bizim kendi yerimiz kendi malımız bütün hepimizin yeriydi. Nasıl üzülmez ki insan. 25 tane çiçeği burnunda çocuk şehit oldu kolay değil. Allah onların ailesine sabır versin. Bu bir alın yazısı. Şehitlerimize hep böyle yorum yapıyoruz” dedi.

Van’da şehit olan oğlu Mete Saraç’ın kahramanca teröristlerle çatıştığını söyleyen baba Saraç, kendi oğlu ile birlikte 22 kişinin o saldırıda şehit olduğunu ve daha sonra bu kışlaya adının verildiğini anlattı. Baba Mehmet Saraç, yaptığı açıklamada, “Cenab-ı Allah bu dünyada değil diğer dünyada bizden fazla onları yaşatacak. Kışlada şehit olanların ruhları şad olsun. Anne babalara bol sabır versin. Bizler de mahvolduk. Bizlerin de evlatları sayılırlardı. İki gündür uyku uyuyamıyorum. Bu topraklar bizim topraklarımız. Hiçbir zarar gelmesini istemeyiz” diye konuştu.

Anne Nuran Saraç ise, oğullarının adının sürekli anılmasından dolayı gurur duyduklarını ancak orada yaşanan patlamanın kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile