Kitap Atölyesi'nin Hedefi 25 Bin Kitap Bagisi

Kitap Atölyesi'nin Hedefi 25 Bin Kitap Bagisi

Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi’nin yürütücülügündeki Kitap Atölyesi, ihtiyaç sahibi okullara yaptigi kitap destegini sürdürüyor. 10 yilda 107 bini askin ikinci el kitabi yüzlerce okulla bulusturan Kitap Atölyesi, yeni sezonun ilk gönderisini de yapti.

Nilüfer Kent Konseyi’nin aktif bir sekilde çalismalar yapan meclislerinden biri olan Emekliler Meclisi, Kitap Atölyesi ile Türkiye’nin dört bir yanina kitap destegi yapiyor. Gönüllülük esasiyla 2012 yilindan bu yana 78 sehirdeki 822 ihtiyaç sahibi okula toplam 107 bin 350 adet ikinci el kitap desteginde bulunarak hem okullara hem de doganin korunmasina büyük katkida bulunan Kitap Atölyesi, bu yil da çalismalariyla adindan söz ettirecek. Geçen dönem 36 ilden 135 okula 18 bin 76 adet kitabi ulastiran Kitap Atölyesi’nin bu yilki hedefi, 25 bin kitap. Bu hedefle yeni dönem için hazirliklarini tamamlayan Kitap Atölyesi, ilk gönderim için bir araya geldi. Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de, Ihsaniye Mahallesi’nde yer alan Nilüfer Kent Konseyi Kitap Atölyesi’ne giderek, Erzurum, Batman, Ordu, Hatay, Van, Bitlis, Konya gibi kentlere gönderilmek üzere son kitap kolisini paketledi.

Nilüfer Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas, Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi Baskani Yesim Erkmenugur, Emekliler Meclisi üyelerine ve bu konuda duyarlilik gösteren Nilüferlilere tesekkür eden Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, “Ülke genelinde bilgiye ulasamayan çok sayida çocugumuz, gencimiz var. Sizlerin destegiyle her yastan insanimiz, kitapla bulusuyor. Gönüllü olarak çaba gösteren herkese tesekkür ediyorum. Sizinle gurur duyuyoruz” diye konustu.

Ilk etapta 2 bin 172 adet kitabi 13 sehirden 17 okula göndereceklerini belirten Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi Baskani Yesim Erkmenugur, Nilüferliler’den aldiklari destegi, Bursalilar’dan da beklediklerini söyledi.

Roman, ansiklopedi, test ve kaynak kitap ayirt etmeksizin her türlü kitap türünü aldiklarini belirten Erkmenugur süreç hakkinda söyle konustu:

“Elinde ihtiyaç fazlasi kitabi bulunan vatandaslar, Nilüfer’de mahalle muhtarliklarina, Nilüfer Kent Konseyi’ne ya da Kitap Atölyemize birakabilirler. Biz, gelen kitaplari ayristirarak, kullanima uygun hale getiriyoruz. Ömrünü tamamlamis kitaplari ise geri dönüsüme gönderiyoruz. Geri dönüsümden elde ettigimiz gelirle de, okullara gönderdigimiz kitaplarin nakliye ücretlerini ödüyoruz.”

Iklim krizi tehdidi ve ekonomik sikintilarin yasandigi dönemde ikinci el kitabin önemine deginen Erkmenugur, sadece geçen yilki çalismalar sonucu 5 ton agirliginda geri dönüsüm elde ettiklerini belirterek, bu sayede 85 agacin kesilmesini önlediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile