Kitap-kırtasiyede atağa kalktı, mağaza sayısını 110'a çıkardı

'Kitapla Buluşma Noktanız' sloganıyla kendisini tanımlayan NT, 13 şubesinin toplu açılışını yaparak mağaza sayısını 110'a çıkardı.

2010 yı

'Kitapla Buluşma Noktanız' sloganıyla kendisini tanımlayan NT, 13 şubesinin toplu açılışını yaparak mağaza sayısını 110'a çıkardı.

2010 yılında faaliyete başlayan Ankara Karanfil, Adıyaman, Mersin Yenişehir, Mersin Tarsus, Ağrı, Antalya Alanya, İzmir Nokta, Hatay İskenderun, Amasya, Nevşehir, Karabük, Burdur ve Manisa Salihli şubelerinin toplu açılış töreni ünlü edebiyatçılar ile kitapseverleri bir araya getirdi.

NT Mağazaları Ankara Karanfil şubesindeki törene eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Er, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Fatih Üniversitesi Rektörü Şeref Ali Tekalan, Edebiyatçı-Yazar İskender Pala, Gazeteci-Yazar Faruk Mercan, bürokratlar, iş adamları ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz törende yaptığı konuşmada; kitabın insan için ayrılmaz bir arkadaş olduğunu, kitabın çocukluktan itibaren insan ile birlikte olduğunu ve ölene kadar kendisine yoldaş olduğunu ifade etti. Kitabın insan hayatına faydalarını anlatan Yılmaz, korsan kitapla mücadele konusunda Kültür Bakanlığı'nın Avrupa Birliği standartlarını yakaladığının altını çizdi. Müsteşar Yılmaz ayrıca kitap fiyatlarının yüksekliği konusunda yayınevi ve firmaların çözüm üretmelerinin gerekliliğine vurgu yaparken, NT Mağazaları'nın bu yatırımlarının Türkiye için büyük kazanç olduğunu ve NT şube sayısının 110 değil en yakın zamanda bin 1 olmasını arzu ettiğini dile getirdi.

Şube sayılarını önemli oranda artıracaklarını bildiren NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak da şunları kaydetti:

"Gerçekten sektörde yıllık büyüme yüzde 10 iken bizim ilk altı ayda yüzde 13'ü aşmış oldu. Ve sadece cadde mağazacılığında değil şu andan itibaren AVM'lerde de açılmamız devam ediyor. Ve şu anda yurtdışında 18 mağaza, yurtiçinde 92 mağaza ile 110 şubeye ulaştık, henüz masamızda imzalanmayı bekleyen 5-6 mağaza var, inşallah önümüzdeki günlerde onları da buna ekleyeceğiz. Dolayısıyla gerçekten hem dünya krizi hem birtakım ekonomik krizler, hele bir de Türkiye'de kitap okunmuyor denen bir mevsimde okuyan bir Türkiye hayalini benimseyen bizler bunu gerçekleştirmek adına hep birlikte 13 mağazanın açılışını gerçekleştirdik. Böyle bir zamanda 4 bin 500 metrekare alanı kitap alanı olarak hazırlıyoruz, 162 çalışan burada bir görev alacak. İnşallah mübarek Ramazan arifesinde gerçekten Ramazan'a daha dolu dolu ve doya doya gireceğiz; çünkü gerçekten Ramazan NT'lerde yaşanacak. Ramazan ayında en çok ihtiyacımız olan şey, ruhumuzun ihtiyacı olan şey okumak ve bunu da en fazla tatmin edebileceğimiz yer NT'ler olacak."

Edebiyatçı-Yazar İskender Pala ise nasıl yeme ve içme bedeni doyuruyorsa okumanın da ruhun beslenmesine ve doygunluğa ulaşmasına vesile olduğunu belirtti.

Açılışa programları nedeniyle katılamayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanları Faruk Nafiz Özak ve Faruk Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin telgraf ile NT Mağazaları'na açılışlardan ötürü tebrik mesajı gönderdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile