'Kitap Kurdu' Projesi Bursa'da Tanitildi

'Kitap Kurdu' Projesi Bursa'da Tanitildi

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) “Kitap Kurtlari Yarisiyor” programinin lansmanini Bursa’da yapti.

TÜGVA Bursa Il Temsilciliginde gerçeklesen Kitap Kurdu lansmanina, TÜGVA Genel Baskani Ibrahim Besinci ve yarismanin paydaslari olan kurum yöneticileri katildi.

Baskani Besinci, yarisma dogrultusunda ögrencilerin 3 ayda 5 kitap okuyacaklarini, Türkiye genelinde 150 bin ögrenciye ulasilacagini, Bursa olarak 16 bin katilimci hedeflediklerini ve basirili olanlarin ödüllendirilecegini ifade etti.

Programin açilis konusmasini yapan TÜGVA Bursa Il Baskani Murat Atli, “Yüce dinimizin ilk emri de ‘oku’ diye baslamaktadir. Bütün bir kainati okumayi ifade eden bu emri, düsturumuz olarak kabul ederek, ögrencilerimizin zihinsel ve kültürel gelisimini esas aldik. Kitap kurdu yarismamizla on binlerce gencimizi kitap ile bulusturduk. Bu proje ile gençlerimizin hem okuyup ögrenmelerini hem de rekabetin tahrip eden degil, tamir eden yönünü ortaya çikararak, ilim ve irfan da yarismayi hedefledik. Üstat Necip Fazil’in ‘yeni bir görüs ve duyus mimarisinin, toprak üstünde sarayini kuracak tek vasita kitaptir’ diye ifade ettigi bu mimarinin saglam temeller üzerinde insa edilebilmesi için, henüz ortaokul döneminde olan çocuklarimizin zihin ve gönül dünyasini sekillendirecek bu projeyi sizlerle bulusturmaktan memnuniyet duyuyoruz” seklinde konustu.

Genel Baskani Ibrahim Besinci, “Kitap Kurdu projesi ile özellikle ortaokul ve lise çagindaki ögrencilere ulasmak istiyoruz. Geçen sene Kitap Kurdu programi ile 40 bin ögrencimiz ile bir araya gelmisiz. Bu yil hedefimiz 150 bin. Ben simdi buradaki ortaokullu arkadaslarimdan güçlü bir destek bekliyorum” dedi.

Gençligin enerjisi bütün çevremize yaymak istiyoruz diyen Besinci, “Biz gülmeyi, insanlarla iliski kurmayi, selam vererek tebessüm kurmayi çok önemsiyoruz. Gençligin enerjisini, motivasyonunu bütün çevremize yaymak istiyoruz. Bunun yani sira Kitap Kurdu lansman programina katildik. Gençlerin coskusu çok fazla. 3 ay boyunca 5 farkli kitap okuyacaklar. Sonunda çok degerli ödüller var. Ama asil ödül onlarin fikir ve düsünce dünyasinin gelismesi ve bu ülkeye çok faydali bireyler hâline dönüsmesidir” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Murat Demir, “Hepimiz bir hayat yasiyoruz. Ama kitap okuyan insan birçok hayat yasiyor. Kitap, dünyaya farkli açidan bakmayi, meselelere çözüm bulmayi sagliyor. Teknolojinin dönüsümüne ve gelisimine ragmen kitap, hâlâ geçerliligini korumakta ve korumaya da devam edecektir” diye konustu.

Kitap okumanin önemini belirten Bursa Il Millî Egitim Müdürü Serkan Gür, “Çok okudukça çok anlarsiniz. Anladiginiz seyi gelistirebilirsiniz. Gelistirdiginiz seyler üzerinden de çok daha hayirli noktalara ulasabilirsiniz. Bu yasta bu aliskanliga sahip olmak gerçekten önemli. Peygamberimize indirilen ilk surenin ‘oku’ ile baslamasi, aslinda inanan herkes için çok güzel bir mesaj. Dolayisiyla inançli insanlar olarak bu teblige uygun hareket etmek ve ayni zamanda ilmin ve bilimin önemine inanarak çalismalarimizi gerçeklestirmek son derece önemli” dedi.

Projeyi tanitan TÜGVA Ortaokul Koordinatörü Fatih Kaya, “150 bin ögrencimize 5’er tane kitap okutacagiz. Daha genis bir kitap kampanyasi su anda Türkiye’de yok. 750 bin kitap okunacak, bu bizim hedefimiz. Biz her zaman yapabilecegimizin üstüne hedef koyuyoruz. Bu sene de 16 bin kitap kurdunun çok üstüne çikacagiz. Türkiye geneli 150 bin hedefimize ulasacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile