Eğitim ve yerel tarih konularında yaptığı araştırmalar ve kitaplarla yerel tarih alanında büyük bir açığı kapatan Ertekin , adeta kitap yazmayı görevinin bir parçası haline getirmiş . 1982 yılından bu yana sürekli kitap yazan Ertekin , görev yaptığı Tire ilçesinde araştırmacı kimliği ile de tanınıyor .
A . Levent Ertekin ' in 1982 yılında Türkiye ' nin mevcut iki çocuk dergisinden biri olan Can Kardeş Çocuk dergisinde Küçük kahramanlar , Gazeteci Çocuk isimli iki fotoroman senaryosuyla başlayan yazma serüveni ; 6 Ciltlik aile ansiklopedisi , Çıraklık eğitimlerde ders kitabı , çocuk edebiyatında masal kitapları , yerel tarih araştırmalarıyla devam etti .
Tire konusunda Almanya Berlin ' de " Tire ve çevresi Kültürü " , Fransa Macon Belediyesinde ve Akademi Macon ' da " Lamartin ve Tire " konulu konferanslarının yanı sıra Kültür Bakanlığı İzmir kültür müdürlüğü tarafından yapılan " Tokluoğlu sempozyumu " ile " 2 . Türk kültüründe Tire " sempozyumunda da bildiriler sundu .
Tire konusunda 10 . Kitabı " Behram Kethüda " isimli eseri yayınlanan Ertekin ; " Yerel tarih çok önemli . Her geçen gün tarih bilincini kaybederken , zamanın ve mekanların acımasız hoyratlığına karşı eli kalem tutanların yaşadıkları şehre bir borçlarının olduğunu düşünüyorum . Benim aslında yazma serüvenim tarih denilen mahkemede daha sonra gelecek olan nesillerin bizi yargılarken bu kitaplar benim savunmamı oluşturacak . Çünkü bu çalışmalar ile geleceğe ışık tutmak istiyorum ve bireysel olarak manevi mesuliyetten kurtulmak istiyorum " diye konuştu .
Türkiye Yazarlar Birliği ve birliğin İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Araştırmacı yazar ve eğitimci Levent Ertekin 1961 yılında İzmir ' in Tire ilçesinde doğdu . İlk ve Ortaöğrenimini Tire ' de tamamladı . 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesini bitirdi . Ertekin , Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Psikolojik Rehberlik Danışmanlığı alanında yüksek lisans yaptı . Sinop , Bursa İnegöl ve Tire ' de öğretmenlik yapan Ertekin , 1995 yılından bu yana Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü olarak görevini sürdürmekte .
Kıtap Yazmaya Doymayan Müdür
İzmir'in Tire ilçesinde görev yapan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü A. Levent Ertekin 31. kitabını çıkarttı.



















