Kitaplara Ses Uygulamasina Gönüllülerin Destegi Artiyor

Kitaplara Ses Uygulamasina Gönüllülerin Destegi Artiyor

Türk Telekom’un görme engellilerin daha fazla sesli kitaba ulasmasini saglamak amaciyla baslattigi sesli kitap hizmeti Telefon Kütüphanesi kapsaminda hayata geçirdigi Kitaplara Ses uygulamasina gönüllülerin destegi artiyor.



Türk Telekom, herkes için erisilebilir iletisim anlayisi ile görme engellilere yönelik çalismalarini sürdürüyor. Türk Telekom’un görme engelliler için hayata geçirdigi Telefon Kütüphanesi’nin içerigi Kitaplara Ses uygulamasi ile gelisiyor. Kitaplara Ses uygulamasi ile 40 bini askin gönüllü, kitaplarin görme engellilere ulasiyor. Uygulama üzerinden seslendirilen eserler 43 bin 500 saate ve farkli türlerde 755 bin sayfa kitaba ulasti.

40 bini askin gönüllü, 43 bin saat kitap okudu

17 Nisan Kitap Hediye Günü dolayisiyla paylasilan verilere göre; uygulama üzerinden bugüne kadar 40 bini askin gönüllü, 43 bin 500 saatte toplamda 755 bin sayfa kitap seslendirdi. Gönüllüler, Türk Telekom’un, Bogaziçi Üniversitesi GETEM (Görme Engelliler Teknoloji ve Egitim Laboratuvari) is birligi ile hizmete sundugu Kitaplara Ses uygulamasi sayesinde hikâye, roman, tarih, psikoloji, kisisel gelisim gibi pek çok türde kitaba ses vererek görme engelli kitapseverlerin daha zengin bir arsive erismesini sagladi.

Yapilan açiklamaya göre, telefon Kütüphanesi ve GETEM e-Kütüphanesi’ne gönüllü katkida bulunarak görme engellilerin daha çok kitaba ve bilgiye ulasmasini saglamak isteyen herkesin, sirketin gelistirdigi Kitaplara Ses uygulamasini telefonlarina ücretsiz indirerek kitap seslendirebilecegi belirtildi. Görme engelliler ise Türk Telekom Telefon Kütüphanesi üzerinden gönüllülerin seslendirdigi binlerce kitaba ulasarak diledikleri kitabi dinleyebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile