Kıyıya Vuran Odunları Sanat Eserlerine Dönüştürüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde driftwood sanatıyla uğraşan 50 yaşındaki Cüneyt Gökseven, dalgaların kıyıya çıkardığı odun parçalarını hediyelik eşyaya dönüştürerek turizme kazandırıyor Gökseven: 'Deniz kenarına, kıyıya vuran odun parçalarından objeler üreterek hem turizme hem de ekonomiye kazandırıyorum. Talep çok fazla, karşılamakta zorlanıyorum'

SABRİ KESEN - Marmaris ilçesinde hediyelik eşya üreten 50 yaşındaki Cüneyt Gökseven, dalgaların kıyıya vurduğu odun parçalarını işleyerek birer sanat eserine dönüştürüyor.

İlçede yaşayan Gökseven, deniz kıyısından topladığı odun parçalarına şekiller vererek, driftwood olarak da bilinen sanatla özgün eserler ortaya çıkarıyor.

Vida, bıçak, makas, ip yardımıyla odun parçalarını sanat eserine dönüştüren Gökseven, kıyıya vuran odunları, turizme ve ekonomiye kazandırıyor.

Fotoğraf albümünden çeşitli hayvan figürlerine, takı kutusundan süs eşyalarına kadar onlarca çeşit ürün yapan Gökseven, yaptığı malzemeleri 100 ila 150 lira arasında satışa sunuyor.

Dalgaların sürüklediği odunlardan yaptığı eserleri yurt dışında da satmak için internet sitesi kurarak, çalışma yapan Gökseven, bu sanatın Türkiye'de yaygınlaşmasını hedefliyor.

Deniz kabukları da toplayarak, hediyelik eşya üreten Gökseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşının iş yerinde kırılan aynayı tamir ederek, hediyelik eşya üretimine başladığını söyledi.

Bir süre sonra deniz kıyısından topladığı kabukları hediyelik eşyaya dönüştürdüğünü kaydeden Gökseven, 'Bir arkadaşım Antalya Olimpos'tan getirdiği odun parçasını verdi ve 'bunun üzerine çalış' dedi. Ben de üzerinde uzun süre çalıştıktan sonra hediyelik eşya ürettim. Böylece driftwood sanatı yapmaya başladım.' diye konuştu.

Driftwood sanatının dünyada bilinen zor bir sanat olduğunu dile getiren Gökseven, deniz kıyısından topladığı odunları birer sanat eserine dönüştürdüğünü anlattı.

- 'Bir eser için beş gün çalışıyorum'

Bazen bir eser için beş gün uğraştığını belirten Gökseven, 'Sahilleri, koyları dolaşarak denizden çıkan odun parçalarını, deniz yıldızı, midye kabuklarını topluyorum. Bazen de komşularım, arkadaşlarım denizden buldukları malzemeleri bana getiriyor. Ben de onları hediyelik eşyaya dönüştürüyorum. Ürünlerimi satarken çok üzülüyorum çünkü eserimle vedalaşıyorum.' dedi.

Gökseven, akarsuların ve dalgaların odun parçalarını adeta zımparaladığını ifade ederek, bazen tek parçadan obje yaptığını bazen de vida yardımıyla parçaları birleştirdiğini söyledi.

Yaptığı objenin aynısını ikinci kez yapamadığını ve bunun için de eserlerinin özgün olduğuna dikkati çeken Gökseven, 'Deniz kenarlarına, kıyıya vuran odun parçalarından objeler üreterek, hem turizme hem ekonomiye kazandırıyorum. Talep çok fazla, karşılamakta zorlanıyorum.' diye konuştu.

Odun parçalarına şekil verirken stres attığını, sanatın kendisine iyi geldiğini ifade eden Gökseven, dalgaların vurduğu malzemelerin kolay kolay çürümediğini, dayanıklı olduğunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile