KIYU'da 'Global Girisimcilik Egitimi' Gerçeklestirildi

KIYU'da 'Global Girisimcilik Egitimi' Gerçeklestirildi

Kilis 7 Aralik Üniversite’sinde Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi (KARMER) ve Genç Ofis ve Genç Siyasetçiler Ögrenci Toplulugu is birligi ile Mühendislik-Mimarlik Konferans Salonu’nda iki gün süren “Global Girisimcilik Egitimleri” gerçeklestirildi.

Egitimin ilk günü, Doç. Dr. Mehmet Biçer, “Girisimcilik ve Is Kurma Süreçleri, Türkiye’den ve Dünyadan Örnekler” konulu egitimde, girisimcinin sahip olmasi gereken temel özellikler, is kurma sürecinin temel adimlari, küresel girisimcilik endeksi gibi konulardan bahsetti. Türkiye’den ve dünyadan farkli girisimcilik örnekleri verdi ve soru-cevap bölümü ile egitimi sonlandirdi.

Ikinci gün ise, KARMER Kariyer Danismani Ögr. Gör. Dr. Aysenur Katmer’in yürütücülügünde Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Özer ve Ögr. Gör. Betül Asena Sönmez, finans ve hukuk alanlarinda egitimler verdiler. Özer, “Girisim Finansi ve Finansal Okuryazarlik“ adli sunumunda yenilikçi girisimleri finanse etmek için kullanilan bir yatirim türü olan girisimcilik finansindan, finansal okuryazarlik, bütçe ve finans yönetiminden bahsetti. Sönmez ise, “Ticaret Hukuku ile Fikri ve Sinai Mülkiyet Haklari” isimli sunumda sirket kurma biçim ve prosedürleri, sinai mülkiyeti ve telif haklarinin önemi gibi konulara degindi. Egitim, soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile