Kiz Çocuklarinin Okumasina Dikkat Çekmek Için Podyuma Çiktilar

Kiz Çocuklarinin Okumasina Dikkat Çekmek Için Podyuma Çiktilar

Cemiyet, is ve sanat dünyasi, kiz çocuklarinin okumasina dikkat çekmek için podyumda çiktilar.

Toplumsal Açlikla Mücadele ve Egitim Dernegi’nin (TAMEV) baslattigi “Kizlar Okusun Diye” kampanyasina destek saglamak amaciyla, Anneler Günü’ne ithafen gerçeklesen Istanbul Open Stage Fashion Week’te 60 seçkin isim podyuma çikti. Organizasyonunu Banu Noyan’in yaptigi, Gökay Kalaycioglu’nun sunumuyla Istanbul’da gerçeklesen defileye, cemiyet, is ve sanat dünyasinin sevilen isimleri kiz çocuklarinin okumasina dikkat çekmek için podyuma çikarak kampanyaya destek verdiler. Ilk kez podyumda yürümenin verdigi heyecani saklayamayan isimlerin sempatik tavirlari izleyenlerden alkis aldi. Defile öncesinde, egitmenleri Banu Noyan’dan yürüyüs egitimi alarak defileye hazirlanan isimler, “yeniden ögrenciligi yasamak, bu yaslarda muazzam bir duyguymus“ diyerek birbirlerine bu defilenin ikincisinde tekrar bulusma sözü verdiler.

Anneler Günü’ne ithafen gerçeklesen ve 500’ü askin davetli tarafindan izlenen defilede, Cemil Ipekçi, Kamuran Akkor, Ipek Tuzcuoglu, Burak Kut ve kizi Aden, Serhat Yabanci, Onur Senay, Burç Kümbetlioglu, Nasuh Mahruki, Kemal Dogulu, Ilke Tüzüner ve kizi Dora, Türkan Serbetçi, Neslihan Kozanoglu, Vedat Ugurlu, Dr. Alp Mamak, Dr. Murat Altan, Gül Ergi, Zuhal Mansfield, , Prof. Dr. Orhan Tarçin, Dr. Servet Terziler, Kadriye Olgar, Lütfü Sapmaz, Mustafa Bozkurt, Ilhan Sahin, Tülay Demir, Ebru Akyüz, Aslihan Akdag, Önder-Ender Ataç, Seza Demirci, Sükran Berker, Av. Yiltay Günay, Zeynep Kasimlioglu, Senay Güleç, Cenk Akin gibi birbirinden seçkin isimler, TAMEV’in “Kizlar Okusun Diye” kampanyasina destek olmak için podyumda yürüdüler.

Tamev Baskani Nuray Marçak, yaptigi açilis konusmasinda, “Bu günün genç kizlari, gelecegin annelerinin okuma hayallerini gerçeklestirmek için bu gece buradayiz. Dernek olarak egitimde firsat esitligi mottosuyla çiktigimiz yolda kizlar okusun, gelecege emin adimlar atsin istiyoruz. Bu gece gençlerin hayallerini gerçeklestirmek için podyuma çikan ve destekleyen herkese sonsuz tesekkür ediyorum. Bir kiz okusun dünya degissin" dedi.

“Okuyamayan kiz çocuklari için bir araya geldik”

Moda Tasarimcisi Cemil Ipekçi, “Burada bulunmaktan çok heyecanliyim. Senelerce mankenleri egittim ama kendim manken olmak çok ayri bir duygu. Hele ki kiz çocuklari için burada yürüyor olmak çok önemliydi. Kizlarin okumasi için her seyi yaparim. Bu memleketi kurtaracak olanlar kadinlardir” seklinde konustu.

Stilist Kemal Dogulu, “Bu organizasyonun içinde olmaktan çok mutlu hissettim. TAMEV araciligi ile kiz çocuklarinin okumasi için burada bir araya geldik. Bu güne özel bir kiyafet seçtim bir anlami olsun istedim. Çocuklarimizin okumasi gerekiyor. Bizde el ele verdik ve organizasyonda bulustuk. Farkindalik olusturduk” ifadelerini kullandi.

Sarkici Burak Kut, “Aslinda sahne sanatlarinin her alaninda bulundugum için çok heyecanli degildim fakat kiz çocuklari için burada bulunmak onlarin okuyabilmesi için bir araya gelmek ayri bir heyecan katti bana. Kizimla çok fazla kamera karsisina geçme taraftari degilim fakat kiz çocuklarinin okumasi için bir farkindalik olusturulacagini duyunca hemen gelmek istedi bizde buradayiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile