Kiz Kardesim Projesi 50 Bin Genç Kadina Yeni Programlar Ile Destek Olacak

Kiz Kardesim Projesi 50 Bin Genç Kadina Yeni Programlar Ile Destek Olacak

Kadinlarin ekonomik hayata katilimi konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donanarak, toplumsal ve ekonomik konumlarinin güçlenmesi amaciyla 8 yildir sürdürülen Kiz Kardesim Projesi’nin geldigi nokta ve yeni dönemi, düzenlenen etkinlikte anlatildi. Bugüne kadar 450 binden fazla kadinin hayatina dokunan projenin yeni döneminde, “Kiz Kardesim Burs Programi”, “Kiz Kardesim Güçlenme Programi” ve “Kiz Kardesim Yildizlar Karmasi Programi” ile 50 bin genç kadina ulasilmasi hedefliyor. Projenin yeni döneminde, Kiz Kardesim Burs Programi ile Türk Egitim Vakfi ile birlikte deprem bölgesinde 300 genç kadina egitim bursu saglandi.



Coca-Cola Türkiye ve Özel Sektör Gönüllüleri Dernegi (ÖSGD) is birliginde, kadinlarin ekonomik hayata katilimini desteklemek amaciyla yürütülen Kiz Kardesim Projesi, sekizinci yilinda da çalismalarina devam ediyor. Projenin yeni dönemi, 21 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen lansman etkinligi ile duyuruldu. Etkinlikte, bugüne kadar 450 binden fazla kadinin hayatina dokunan ve yeni döneminde kapsami daha da genisleyen Kiz Kardesim Projesi’nin yeni programlari anlatildi. Sektör temsilcileri, ögrenciler ve alaninda önemli basarilar elde etmis genç yildizlarin yer aldigi etkinlik, Coca-Cola Avrasya ve Orta Dogu Operasyon Birimi Baskani Sedef Salingan Sahin ile Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Basak Karaca, proje paydasi Özel Sektör Gönüllüleri Dernegi (ÖSGD) Baskani Pinar Ilgaz ve projede is birligi yapilan kurumlardan Türk Egitim Vakfi (TEV) Genel Müdürü Banu Taskin’in katilimiyla gerçeklesti. Ahbap Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Levent ise gönderdigi video ile mesajlarini iletti.

Projenin yeni döneminde Kiz Kardesim Burs programi kapsaminda, Türk Egitim Vakfi ile birlikte ilk olarak özellikle deprem bölgesinde 300 genç kadina egitim bursu saglandi. Güçlenme Programi kapsaminda ÖSGD is birligi ile mentorluk programi yürütülürken, Davranis Bilimleri Enstitüsü ile birlikte 10 bin genç kadina kisilik ve dayaniklilik envanteri testi ücretsiz olarak sunulacak. Yildizlar Karmasi Programi ile toplumsal fayda, spor ve sanatta basarili 20 genç kadina ihtiyaç duydugu maddi ve ayni destek saglanacak. Yildizlar Karmasi Programi kapsaminda hayallerine kosan basarili genç kadinlarin belirlenmesi süreçlerinde Ahbap ile is birligi yapilacak.

Açilis konusmasinda Kiz Kardesim Projesi’ne 8 yildir kesintisiz destek vermekten büyük bir mutluluk duyduklarini belirten Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Basak Karaca, konuyla ilgili olarak görüslerini dile getirdi. Kiz Kardesim Projesi kapsaminda bugüne kadar yapilan çalismalari ve projenin yeni dönemini aktaran Basak Karaca, “Etki alanini sürekli genislettigimiz Kiz Kardesim, yeni döneminde daha çok genç kadin lider ve kadin kahraman olusmasina katki saglamak amaciyla 18-25 yas arasi genç kadinlarin yaninda olacak. Projemizi; gençlerin kendilerini tanimalari, onlara çizilen yol ve rol yerine kendi hayallerinin gerçeklesmesine giden yol için bir firsat sunabilmeyi, ilham bulmalarini ve kendilerinin de genç kadinlara ilham vermelerini saglayacak sekilde güncelledik. Gücümüz kiz kardesimiz, hedefimiz ise kadinlarin ekonomik ve sosyal hayatta güçlü sekilde yer aldigi bir dünya. Bu yolda durmaksizin çalismaya devam ediyoruz.Bu vesileyle projenin yeni döneminde bizimle yol arkadasligi yapan Özel Sektör Gönüllüleri Dernegi, Türk Egitim Vakfi, Davranis Bilimleri Enstitüsü ve Ahbap Dernegi’ne tesekkür ederim" dedi.



Coca-Cola Avrasya ve Orta Dogu Operasyon Birimi Baskani Sedef Salingan Sahin, etkinlikte yaptigi konusmada sunlari dile getirdi: “Bugüne kadar projemizle yüz binlerce kadina ulastigimizi görmek beni çok mutlu etti. Üstelik bu yalnizca birebir dokundugumuz kadinlarin sayisi. Söz konusu kadinlarin çevrelerinde olusturacaklari çarpan etkisi ve saglayacaklari toplamsal katki da düsünüldügünde, kadinlar için daha iyi ve adil bir dünyaya yaklasmak anlamina geliyor."

Özel Sektör Gönüllüleri Dernegi (ÖSGD) Baskani Pinar Ilgaz ise konusmasinda "Kadinlarin yasam kalitesini arttirma gücünü ve toplumu gelistirme yönünde ivme olusturan rolüne inaniyoruz. ÖSGD olarak, bu proje ile genç kadinlarimizin kendilerini görünmez sinirlarindan öteye tasiyacak cesaret ve ortami olusturmak için gönüllülerimizle destek vermekten çok mutluyuz. Farkli sektörlerden, toplamda 250 gönüllü mentorumuzla genç kadinlarin güç ve cesaret kazanmasi, dogru örneklerle bulusup kendi yollarinda rehberlik edecek kiz kardeslik agi olusturmalarini hedefliyoruz. Toplumun kadinlarin cesareti, sefkati ve yilmaz çabalari ile gelistirilmesi yönündeki her türlü destegi vermeye gönüllüyüz" dedi.



Türk Egitim Vakfi (TEV) Genel Müdürü Banu Taskin ise "TEV olarak özellikle toplumsal cinsiyet esitligi esasinda kiz ögrencilerimizin iyi bir egitim almalari, bilinçli ve donanimli bireyler olabilmeleri için egitim dostu kurumlarla birbirinden degerli is birliklerine imza atiyoruz. Kiz Kardesim Projesi de bunlardan biri. Parçasi olmaktan büyük mutluluk duydugumuz bu is birligi kapsaminda 2022-2023 egitim döneminden itibaren, afetzede 300 genç kadin ögrencimize burs destegi vererek onlarin hem bugününü hem de geleceklerini güçlendiren Coca-Cola Türkiye ailesine bir kez daha yürekten tesekkür ediyoruz” dedi.



Etkinlige video mesaj göndererek katilan Ahbap Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Levent, Kiz Kardesim Projesi Yildizlar Karmasi Programi kapsaminda spor, sanat ve toplumsal fayda alaninda hayallerine kosan basarili genç kadinlarin belirlenmesi için çalisacaklarini belirtti.

Levent, Türkiye’nin dört bir yanindaki 20 genç kadinin güçlenmesi için Coca-Cola Türkiye ile birlikte çalismaktan mutluluk duydugunu sözlerine ekledi.

Kiz Kardesim Projesi Coca-Cola’nin sosyal ve ekonomik açilardan bagimsiz kadin liderler olusturmak amaciyla, genç kadinlarin potansiyellerini ortaya çikarmak üzere, maddi ve motivasyonel destek saglayarak güçlenmelerine destek olmak vizyonu dogrultusunda gelistirildi. Projenin yeni döneminde, 18-25 yas arasindaki kadinlara yönelik üç ayri program hazirlandi: “Kiz Kardesim Burs Programi”, “Kiz Kardesim Güçlenme Programi” ve “Kiz Kardesim Yildizlar Karmasi Programi.”

Kiz Kardesim Burs Programi

Türk Egitim Vakfi (TEV) ile birlikte yürütülecek burs programi, devlet üniversitelerinde okuyan hazirliktan son sinifa kadar olan ögrencileri kapsiyor.2023 yilinin ilk yarisinda, lisans egitimine devam eden ve depremden dogrudan etkilenen 300 basarili genç kadina burs verildi.

Bireysel ve kariyer yolculuklarinda daha da güçlenmelerini saglayacak mentorluk uygulamalari ile genç kadinlarin mesleki ve kisisel gelisimleri profesyonel ögrenci koçlari ve Coca-Cola ekosistemindeki profesyoneller tarafindan desteklenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile