Kiz Ögrencilerin Ebru, Resim Ve Tezhip Eserleri Begeni Topladi

Kiz Ögrencilerin Ebru, Resim Ve Tezhip Eserleri Begeni Topladi

Türkiye Diyanet Vakfi Kastamonu Ögrenci Kampüsünde kalan kiz ögrenciler tarafindan yil boyunca açilan kurslarda yapilan ebru, resim ve tezhiplerin yer aldigi sergi, davetliler tarafindan büyük begeni topladi.

Türkiye Diyanet Vakfi Kastamonu Kampüs Kiz Ögrenci Yurdu’nda kalan ögrencilerin El Sanatlari Atölyesi’nde 2023-2024 egitim-ögretim döneminde Kastamonu Halk Egitim Merkezlerinin destekleriyle açilan kurslarda yaptiklari eserler sergilendi. Kastamonu Saray Hamami Kültür Sanat Merkezi’nde geçen yil yurtta kalan Somalili ögrenci Samira Hussein anisina gerçeklestirilen “Gelenege Vefa-2 Samira” isimli serginin açilisini Vali Meftun Dalli, Il Müftüsü Bekir Derin, Il Kültür ve Turizm Müdürü Kerem Seven, Ensar Vakfi Kastamonu Sube Baskani Abdullah Yilmaz ile yurtta kalan ögrenciler ve davetliler katildi.

Yurtta kalan ögrencilerin egitim dönemi boyunca yaptiklari ebru, tezhip ve resimlerden olusan sergi, davetliler tarafindan büyük begeni topladi. Sergiyi gezerek eserler hakkinda bilgiler alan Vali Meftun Dalli, “Türkiye Diyanet Vakfimizin Kastamonu’daki yurdunda kalan ögrencilerimiz Klasik Islam Sanatlarimiz ya da bizlerin deyimiyle geleneksel sanatlarimiz dedigimiz hüsnü hat basta olmak üzere hat, ebru, tezhip ve resim gibi çesitli tekniklerde yapilmis eserler bulunuyor. Çalisilmis, kizlarimizda bugün burada bir sergi açmislar. Sergiyi memnuniyetle bizlerde gezdik. Hakikaten kizlarimiz güzel çalismalar yapmislar. Insallah bu yaptiklari çalismalarin ileride çok daha iyi noktalara gelecegini umut ediyoruz. Öyle olmasini diliyoruz. Sanat, ben yaptim bitti denilecek bir sey degil, bir ömür boyu sürecek ve sürekli gelisen bir konudur. Kizlarimiz, bu sanati ilerletsinler, birakmasinlar, hangisinde yetenekleri daha iyiyse ask ile bu sanata devam etsinler. Ileride eminim çok daha güzel eserler ortaya çikartacaklardir” dedi.

Restore edilen konaklara islev kazandirilmasi gerektigini söyleyen Vali Dalli, “Su anda içerisinde bulundugumuz yapi yeniden rölevesine göre yapilmis. Kastamonu’da buradaki yapilar gibi yenilenen birçok konaklarimiz, eserlerimiz var. Içerisinde bulundugumuz tarihi hamama, güzel bir islev kazandirilmis. Restore ettigimiz konaklarimiz bulunuyor fakat ettiremedigimiz konaklarimizda var. Bunlar bizleri üzüyor. Restorasyonunu yaptigimiz konaklarin üzerinden biraz zaman geçince islev kazandiramazsak ne yazik ki harcadiginiz paralarin zayi olmasi durumu da olusuyor. Insallah restore ettigimiz bütün evlerimiz, konaklarimiz bir kullanim, bir islev kazandirilmasi noktasinda da gayret içerisindeyiz. Hep beraber bunlari koruyup, bizden sonraki nesillere aktarmayi diliyoruz” diye konustu.

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Kampüs Ögrenci Yurdu Müdürü Mervetül Kübra Kiliç ise, “Su anda yurdumuzda 142 ögrencimizle hizmet vermekteyiz. Ögrencilerimizin yurt içerisinde sadece barinma ihtiyacinin disinda kisisel gelisimlerini de ön planda tutmaktayiz. Bu sebeple Halk Egitim Merkezlerinin destekleriyle birlikte yurdumuzda resim, ebru, tezhip kurslari açtik. Ögrencilerimizin kurslara katilimiyla bu eserleri olusturduk. Sergi alanimizda bizler için güzel oldu. Sergimiz iki gün boyunca ziyarete açik kalacak. Herkesi sergimize gezmeye bekliyoruz” seklinde konustu.

Sergi, iki gün boyunca Saray Hamami Kültür Sanat Merkezinde ziyaret edilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile