Kizilay Baskani Kinik Açiklamasi '400 Bin Insana Destek Verdik'

Kizilay Baskani Kinik Açiklamasi '400 Bin Insana Destek Verdik'

Türk Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik, Mugla’daki yangin bölgesinde Kizilay Lojistik Merkezi ziyareti sonrasi yaptigi açiklamada, bölgede 400 bin insana destek verdiklerini ve yanan alanlara 7,5 milyon fidan dikmeyi planladiklarini ifade etti.

Mugla’daki yangin bölgesinde bir yandan söndürme çalismalari devam ederken, bir yanda da yapilan desteklerle hem bölge halkina, hem de ekiplere yardimci olunuyor. Ören stadinda AFAD tarafindan kurulan Çadirkent’te alevlerin etkiledigi Bayir, Çatak, Gürcegiz, Akçakaya mahallelerinden gelen yaklasik 20 aile konaklama imkani bulurken, yanginla mücadele ekipleri de bu çadirlarda dinlenme firsati buluyor. Ayrica burada bulunan Kizilay Lojistik Merkezi’nde de yardimlar organize ediliyor. Afet bölgesinde 1204 Kizilay gönüllüsü ve 352 personel görev yapiyor.

Türk Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik, Ören Stadi’nda bulunan Kizilay Lojistik Merkezi ve AFAD Çadirkent’te incelemelerde bulundu. Kizilay yetkililerinden bilgi alan Kinik, yangindan etkilenen insanlara destek olmak için tüm güçleri ile sahada olduklarini belirtti.



“400 bin insana destek verdik”

Yaklasik 135 dagitim noktasinda günlük bin civarinda gönüllü ve profesyonelle yaklasik su ana kadar 400 bin insana destek verdiklerini söyleyen Baskan Kinik, “Agirlikli desteklerimiz gida, beslenme, su ve içecek destekleri veriyoruz. Psikososyal destek veriyoruz. Köylerde etkilenen insanlar ve çocuklar var. Insani yardim malzemelerinin lojistigi depolanmasi, sevki idaresi noktasinda çalisiyoruz. Burada tabi yangin çok farkli bir sekilde dinamik olarak ilerliyor. Bir taraftan vatandaslarimizin güvenligi noktasinda onlarin intikalleri noktasinda çalismalarimiz oluyor. Vatandaslarimiz herhangi bir sekilde açta açikta kalmayacak sekilde hizli olarak sevk ediyoruz. Su anda akut fazdayiz. Insallah bu yangin bittikten sonra yananin yerine konulmasi için devletimize destek olacagiz. Bu insanlar yüzyillardir ormanlariyla agaçlariyla yasayan anilariyla büyüten insanlar. Tabi bundan sonra çiplak yamaçlara bakarak yasamak zorunda kalacaklar. Onun için onlara destek verecegiz. Kizilay gönüllülerimizle birlikte agaçlandirma noktasinda hep beraber seferber olacagiz. Her kan veren vatandasimiz için bir fidan dikiyorduk. Geçen sene 2,5 milyon fidan diktik. Bu sene bunu her bir kan için üç fidana çikartip, insallah 7,5 milyon fidan dikecegiz. Insallah bu alanlarin hepsi tekrar yeserecek” dedi.

Yangindan etkilenerek çadirkente yerlestirilen vatandaslar ise çok üzüntülü olduklarini ifade ederek, evlerini terk etmek istemeseler de, alevlerin mahallelerini tehdit etmesi ile buraya getirildiklerini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile