Kizilay, Bati Karadeniz'de Yaralari Sariyor

Kizilay, Bati Karadeniz'de Yaralari Sariyor

Bati Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin ardindan Kizilay, Sinop, Bartin ve Kastamonu’da 436 afet uzmani ve gönüllüsü ile yardim çalismalarini sürdürüyor. Selden etkilenen vatandaslara gün boyunca su, sicak yemek ve ikramlik dagitimi yapan Kizilay, psikososyal destek çalismalarini da baslatti.

Selin en fazla etkiledigi Sinop’un Ayancik, Bartin’in Ulus ve Kastamonu’nun Bozkurt ilçelerinde magdur olan vatandaslarin beslenme ihtiyaçlarini karsilayan Kizilay, afet uzmanlari ve gönüllülerinden olusan 436 kisilik ekip ve 51 mobil ikram ve hizmet araciyla sahada görev yapiyor. Selin neden oldugu travmanin etkilerini azaltmak içinde çalisma baslatan Kizilay Psiko Sosyal Ekipleri ile vatandaslara destek veriyor.

Kizilay Baskani Kinik’tan bagislarin koordinasyonu için önemli çagri

Sinop Ayancik’ta çalismalari inceleyen Dr. Kerem Kinik, bölgedeki durumla ilgili, “3 ilimizde etkilenen tüm ilçelerimizde mobil asevlerimizi kurduk, günlük yaklasik 20-25 bin ögün yemek çikartiyoruz. 35 bin insana düzenli içme suyu, hijyen malzemesi ve beslenme destegi sagliyoruz. Tahliye edilen vatandaslarimizi Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarina veya devletimizin gösterdigi yerlere yerlestiriyoruz. Vatandaslarimizin ihtiyaçlarina TSK ve AFAD ile birlikte cevap vermeye çalisiyoruz. Suanda içme suyu ciddi sikinti. Biz her gün bütün bölgelere sevkiyat yapiyoruz ama bagisçilarimizda da bu anlamda destek bekliyoruz. Içme suyu, kullanma suyu, çocuklar ve kadinlar için hijyen malzemeleri, sifir giysilere ihtiyaç var. Bunlari da bölgeye sevk ediyoruz" dedi.

Vatandaslara uyarilarda bulunan Kinik, "Afet bölgelerine erisim sikintili oldugu için vatandaslar çok iyi niyetle bagajlarina bir takim esyalar koyarak ‘yardima gidiyorum’ diyerek yola çikiyorlar. Bunu yapmasinlar. Su asamada bölgeye erisimde ambulanslara, is makinalarina öncelik vermemiz gerekiyor. Yollarda heyelan tehlikesi var. Kendi canlarini tehlikeye atmamalari gerekiyor. Onun için lütfen Kizilay gibi AFAD gibi sivil toplum kuruluslari gibi organizasyonu yöneten yapilarla irtibat kurarlarsa biz onlari kendi lojistik merkezlerimizde karsilariz. Yardimlar da koordineli ve esgüdümlü bir sekilde ilerler. Acimiz büyük ama milletimiz ve devlerimiz de büyük. Yikilani yerine hep birlikte koyacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile