Kizilay Bölgede Ihtiyaç Duyulan Malzemelerin Listesini Yeniledi

Kizilay Bölgede Ihtiyaç Duyulan Malzemelerin Listesini Yeniledi

Kahramanmaras depreminin ardindan depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilayan, bir yandan da ihtiyaç tespiti yapan Kizilay, talep edilen malzemelerin listesini yeniledi.

Depremzedeler, barinma ihtiyacinin yani sira temel insani yardim malzemelerine de ihtiyaç duyuyor. Bunlarin basinda da dayanikli gida ürünleri, battaniye, kislik kiyafetler ve hijyen malzemeleri geliyor. Yardimlarin daha saglikli ulasabilmesi için bölgeye gönderilecek bagislar konusunda Kizilay ve diger STK’lar ile birlikte hareket etmek büyük önem tasiyor.

Depremin ilk anindan bu yana sahada binden fazla profesyonel çalisani ve 5 bine yakin gönüllüsü ile hem depremzedelere hem de çalisma yürüten ekiplere beslenme basta olmak üzere çesitli destek hizmetleri veren Kizilay, afet bölgesinde yeni bir asamaya dogru evrilen hayata iliskin olarak ihtiyaç listelerini yeniledi. Depremin basindan beri kendi görev alani olan beslenme hizmetleri ve diger insani yardim malzemelerinin dagitimini gerçeklestiren Kizilay, yeni ihtiyaçlar arasinda çadir içi ve konteyner içi yardim malzemelerine de ihtiyaç duyuldugunu belirledi. Kizilay ayrica bagisçilardan dayanikli gida maddeleri ile hijyen malzemelerine agirlik vermelerini istedi.

Afetlerde Beslenme Platformunu koordine eden Kizilay, sicak yemek üretiminde ise kuru gida malzemeleri ve dagitimlarda gerekli olan köpük tabak, plastik çatal kasik setini de en çok ihtiyaç duyulan malzemeler olarak belirledi. Ayrica salça ve sivi yag da yemek yapiminda en çok tüketilen malzemelerden. Ulasimi olmayan köylere helikopterlerle gida kolisi ulastiran ekipler, bagis yapmak isteyen vatandaslari ve firmalari da kuru bakliyat, baharat, konserve gida, su ve süt almaya yönlendiriyor.

Giyim ve hijyen malzemelerine de çok ihtiyaç oldugunu belirten Kizilay, özellikle depremzedeleri sicak tutacak esofman, pijama, ayakkabi, çorap, mont/kaban ve günlük kiyafet bagislarina dikkat çekti. Sabun, sampuan, dis firçasi ve macunu, tiras biçagi, tirnak makasi, islak mendil, hijyenik ped, cimbiz, tuvalet kagidi, kagit havlu, deterjan gibi ürünlerin yer aldigi Hijyen paketi ve Aile hijyen setlerini listeye eklendi.

Bebek ve çocuklarin afetin olumsuz sartlarindan etkilenmelerini önlemek amaciyla bebek bezi, mama, biberon, ve oyuncak gibi malzemeler için hayirsever vatandaslar (firmalar) Kizilay’in bagis kanallarina yönelebilirler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile