Kizilay, Gazze'de 10 Bin Kisi Kapasiteli Aseviyle Yeniden Hizmet Vermeye Basladi

Kizilay, Gazze'de 10 Bin Kisi Kapasiteli Aseviyle Yeniden Hizmet Vermeye Basladi

Kizilay, Gazze’nin Refah kentine yönelik kara harekâti nedeniyle faaliyetine ara veren günlük 10 bin kisilik sicak yemek kapasiteli aseviyle Deyr Belah bölgesinde yeniden hizmet vermeye basladi.

7 Ekim’den bu yana çatismalarin devam ettigi Gazze’deki insani yardim çalismalari kapsaminda günlük sicak yemek ihtiyacini asevi araciligiyla karsilayan Kizilay, Israil’in kara harekâti nedeniyle savas bölgesi ilan edilen Refah’taki asevi faaliyetlerini 6 Mayis 2024 itibariyla durdurmak zorunda kalmisti.

Refah’taki El Mesru bölgesinde günde 10 bin kisiye sicak yemek dagitan asevi, yaklasik üç haftalik aranin ardindan Gazze Seridi’nin orta kesiminde yer alan Deyr Belah bölgesinde yeniden hizmet vermeye basladi.

Ayni kapasiteyle kapilarini açan aseviyle Kizilay, kitlik riskinin her geçen gün arttigi Gazze’deki çatisma magdurlarinin en temel gida ihtiyacini karsilamak üzere çalismaya devam edecek.

Kurban konserveleri Gazze’ye de gidecek

Türk Kizilay, geleneksellesen vekaletle kurban kesim kampanyasi kapsaminda bu yil Gazze’deki çatisma magdurlari için de özel bir çalisma yürütüyor. ’Kurban Bereketini Yil Boyu Yasatiyorsan Hilal Olsun Türkiye’ sloganiyla yürütülen kampanya boyunca Kizilay, yurt içinde kesilen kurbanlardan hazirlanacak kavurma konservelerini Gazze için de hazirlayacak.

Kizilay, insani yardimlarin geçisiyle ilgili aksamalar yasanan Gazze’de kurban kesimi için sartlarin elverisli olmamasinin yani sira yil boyunca et ihtiyacinin karsilanmasi için kavurma konservesi çözümünü ortaya koydu. Türkiye’de kesilecek kurban paylarindan hazirlanacak yaklasik 400 bin kavurma konservesi, Kizilay’in bölgeye insani yardim gönderdigi Iyilik Gemileri’yle Gazze’ye ulastirilacak. Kavurma konserveleri, hem asevinde sicak yemek olarak hem de dogrudan dagitimlarla yil boyunca Gazze’deki ihtiyaç sahiplerinin sofralarinda yer bulacak.

Kizilay, Gazze’deki magdurlar için kesimlerini Türkiye’de yapacagi kurbanlarin vekalet bedelini ise 11 bin 750 lira olarak belirledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile