Kızılay Genel Başkanı Küçükali: Bayrağımızı ulusa yakışır şekilde dalgalandırıyoruz

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, insani yardım kuruluşu olarak Türk bayrağını, ulusa yakışır bir şekilde dalgalandırdıklarını söy

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, insani yardım kuruluşu olarak Türk bayrağını, ulusa yakışır bir şekilde dalgalandırdıklarını söyledi.

Türkiye Kızılay Derneği ile Sakarya İl Özel İdaresi arasında afet, kan, sosyal hizmetler, eğitim, bağış ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

İl Genel Meclisi Salonu'ndaki işbirliği protokolü imza törenine katılan Kızılay Derneği Genel Başkanı Küçükali, Kızılay olarak lojistikte 2015 yılında dünyanın bir numarası olmayı hedeflediklerini söyledi. Hedefi yakalayacaklarına inandıklarını ifade eden Küçükali, uluslararası çalışmalarda bir tenisçi gibi çalıştıklarını dile getirdi.

Küçükali, "Burada bencil davranmak zorundayız. Tenis iki kişiyle oynanıyor, mutlak surette taraflardan biri topu oyun alanı içine atıp rakibini yenmeli. İnsani yardım kuruluşları olarak bencil davrandığımız tek şey bayrağımızın ulusumuza yakışır şekilde dalgalanmasıdır. Yoksa hizmetin tabii ki güzel gitmesi lazım gelir. Esas kabul ettiğimiz konu, bayrağımızın ulusumuza yakışır şekilde belirli bir yerde durmasıdır. Bunun için de dünya milletlerinin önünde kendi bayrağımızı taşımak isteriz ve bayrağımızı karşı tarafın önüne nasıl dikeriz diye tenisçi gibi münferit düşünürüz." dedi.

Türk Kızılayı tarafından yürütülen afet, kan, sosyal hizmetler, eğitim, bağış ve tanıtım faaliyetlerine destek verilmesi ve iş birliği yapılmasını içeren protokol, İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Recep Soytürk ile Kızılay Derneği Genel Başkanı Küçükali arasında imzalandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile