Kızılay Genel Başkanı Küçükali: Pakistan'daki yaralar 6 yılda sarılır

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakistan'daki sel felaketinin yaralarının 6 yılda ancak sarılabileceğini; bu süre zarfında Türk Kızılayı'nın Pak

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakistan'daki sel felaketinin yaralarının 6 yılda ancak sarılabileceğini; bu süre zarfında Türk Kızılayı'nın Pakistanlı kardeşlerinin yanında olacağını söyledi.

Küçükali, Kırıkkale Kızılay Şubesi Başkanı Cengiz Kaplanhan'ın davetlisi olarak iftar yemeğine katıldı.

İftarda Kızılay'a gönül verenlerle bir araya gelen Küçükali, gazetecilerin, Pakistan'daki sel felaketi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Kızılay'ın 2005 yılından bu zaman kadar Pakistanlıların yanında olduğunu söyleyen Küçükali, "Geçtiğimiz günlerde Pakistan'da büyük bir afet yaşandı. Ülkenin 5'de 1'i sular altında kaldı. İnsanlar zor günler geçiriyor. Kızılay maddi ve manevi yaraların sarılması için aralıksız devam ediyor. Binalar ve yerleşim alanları harbeye dönmüş durumda bulunuyor. Şu anda gıda, ilaç ve barınma alanları oluşturuyoruz. Sular çekildikten sonra okul ve yerleşim alanların yeniden kurulması için çalışmalar başlatacağız. Bu ise 6 yılı bulur." dedi.

Sel felaketinin ardından içerisinde Mevlana evlerinin de bulunduğu 110 ton yardım malzemesinin Pakistan'a ulaştırıldığını açıklayan Küçükali, "25 vagondan oluşan yardım treni de salı veya çarşamba günü yola çıkacak." diye konuştu.

Küçükali, "Bu ülkede yaklaşık 10 milyon kişi evsiz kaldı. Önceki gün 110 tonluk bir uçak kaldırdık. Bu uçağımızda gıda malzemesi ile Mevlana evlerimiz vardı. Uçak İslamabad'a indi. Yardım malzemeleri bugün İslamabad'tan konvoy ile afet bölgesine taşınacak. Yarın Mevlana evlerinin bir kısmı kurulmuş olur." dedi.

Küçükali, "Bizim arkadaşlarımız 2005 yılından bu yana Pakistan'dalar. İyi ki de oradayız. Biz afet uzmanı olarak 2 bin 150 Pakistanlı yetiştirdik. İyi ki de yetiştirmişiz, şimdi o arkadaşlarımız afete bölgesinde birlikte çalışıyorlar." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile