Kızılay İle Diyanet, Pakistanlı Selzedeler İçin Protokol İmzaladı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türk Kızılayı, Ramazan'da toplanan zekat ve fitrelerin Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için protokol imzaladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hayırsever Türk milletinin eseri olan iki kurum olarak bir araya geldiklerini belirtti. Milletin özellikle son yıllarda dünyanın muhtelif yerlerindeki felaketlere karşı şefkat ve merhamet gösterdiğini, bunun da son derece umut verici olduğunu dile getiren Görmez, Türk milletinin zor durumdaki insanlara din, dil farkı gözetmeden, ırk, renk, coğrafya ayrımı yapmadan yardım ettiğini söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali de Pakistan'daki sel felaketinin ardından bölgeye ilk Türkiye'nin ulaştığını ve yardımları Pakistan halkına hissettirmeden yaptıklarını anlattı. Yardımların yaklaşık yarısını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplandığına işaret eden Küçükali, bunun Diyanet'in halk nezdindeki itibarının göstergesi olduğunu ifade etti. Küçükali, toplanan zekatların Türkiye Diyanet Vakfı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Pakistan Büyükelçiliğince dağıtılacağını
bildirdi. Bir gazetecinin ne kadar para toplandığına ve yardımların ne zaman ulaştırılacağı ilişkin sorusu üzerine Küçükali, 20 milyon TL'nin ''acil temel ihtiyaç malzemesi'' olarak Pakistanlı ihtiyaç sahiplerine 10-15 gün içerisinde ulaştırılacağını kaydetti. Daha sonra Görmez ve Küçükali protokole imza koydu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile