Kızılay’ın ‘’İlkyardım Günü’’ Etkinliği

Kızılay’ın ‘’İlkyardım Günü’’ Etkinliği

Türk Kızılay Derneği Adana Şubesi, ‘’Dünya İlk Yardım Günü’’nü Optimum Outlet AdanaAVM’de gerçekleştirdiği etkinlikle kutlarken, sembolik olarak eli kesilen bir kişiye nasıl müdahale edileceği de uygulamalı olarak anlatıldı.

Alışveriş Merkezi’nin giriş katında kurulan stantta, ziyaretçilere, ilk yardım konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, burada yaptığı basın açıklamasında, Dünya İlk Yardım Günü’nün, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından belirlenen tema doğrultusunda her yıl Eylül ayının 2. Cumartesi günü kutlandığını açıklandı.

Saygılı, Adana’ya sadece alışveriş merkezi değil, yaşam alanı, eğlence merkezi, sanatsal faaliyetlerin yapıldığı kültür merkezi olarak hizmet veren Optimum Outlet Adana AVM yöneticilerine etkinliklerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Optimum Outlet Adana AVM Pazarlama ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Pınar Kefeli de, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, toplum yararına olan her etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kefeli, bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Kızılay Adana Şube Başkanı Saygılı, daha sonra yaptığı basın açıklamasında ise ilk yardımın önemine dikkati çekti.

Saygılı, şunları kaydetti: ‘’Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, İlk yardımın insanlık adına rol alma ve hayat kurtarmak için ayrım gözetmeksizin insan onurunun korunması adına gösterilen faaliyetler olduğunu,bu nedenle herkesin il yardım öğrenmesinin gerektiğini belirtiyor.’’ Saygılı, ‘’Bu etkinliklerin amacı, insanlarda ilk yardım bilincinin oluşturulmasıdır. Çünkü, bazen çok basit uygulamalar bile hayat kurtarıcı olabiliyor. Paniğe kapılmadan, ne yapacağını bilerek bir yaralıya müdahale etmek hayati derecede önem taşıyor’’ dedi.

Kurumlarının, ilk yardımın önemini düşünerek bilgilendirme ve sertifika verme eğitimlerine bir de AB ülkelerinde geçerli olan bir sertifikayı da ekleyerek çalışmalarına devam ettiğini anlatan Sayılı, bugüne kadar 7 bin kişiye ulaştıklarını kaydetti.

Saygılı, ‘’ Yapmış olduğumuz çalışmalarda bugüne kadar 3 bin katılımcı ilk yardımcı olmuştur. Ayrıca dört bin yardım gönüllüsüne de ilk yardım semineri verilmiştir. Hedefimiz, toplumun bütün kesimleri, iş dünyası, STK’lar ve kamu kuruluşlarıyla ilk yardım konusunda işbirliği yaparak ve müşterek eğitim çalışmalarında bulunarak ilk yardım bilincini güçlendirmektir’’ dedi.

Açıklamanın ardından, sembolik olarak ev işi yaparken eli kesilen bir hastaya nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak anlatıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile