Kızılay'ın Pakistan'a Göndereceği 'İyilik Treni' Yarın Yola Çıkacak

Tarihinin en yıkıcı sel felaketiyle karşı karşıya olan Pakistan'a, Türk Kızılayının yardımları dört koldan ulaştırılıyor

Tarihinin en yıkıcı sel felaketiyle karşı karşıya olan Pakistan'a, Türk Kızılayının yardımları dört koldan ulaştırılıyor. Sel ve su baskınlarının hemen ardından harekete geçerek bölgeye 7 kargo uçağı ile toplam 284 ton insani yardım ulaştıran Türk Kızılayı, Sabah Gazetesi işbirliği ile 'İyilik Treni'ni de Pakistan'a gönderiyor. Yarın yola çıkacak olan yardım treni törenle Pakistan'a uğurlanacak.
İyilik Treni, yardımseverlerden büyük ilgi gördü. Kampanyanın ilk gününden itibaren çok sayıda gıda giyim, hijyen malzemesi ve Türk Kızılayı'nın yeni yerleşim sistemi olan 'Mevlana Evi' bağışı yapıldı. Toplanan yardım malzemeleri 'İyilik Treni' ile Pakistan'a ulaştırılacak ve sel bölgesinde Türk ve Pakistan Kızılayı afet müdahale uzmanları tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Toplanan yardım miktarına göre, trenlerin sayısı sınırsız olarak artırılabilecek. 300 Mevlana Evi, 2000 gıda kolisi, 930
çuval un, 5 konteyner dolusu hijyen malzemesi, kuru gıda, çocuk bezi ve suyu taşıyacak olan ilk 'İyilik Treni' Ankara'da gerçekleştirilecek bir törenle Pakistan'a uğurlanacak.
Uğurlama törenine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu katılacak .Yardım treninin 11 gün sonra Pakistan'a ulaşması bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile