Kizilay, Suriye'de Yetim Çocuklarla Iftarda Bulustu

Kizilay, Suriye'de Yetim Çocuklarla Iftarda Bulustu

Türk Kizilayi Dünya Yetimler Günü’nde Suriye’de yetim çocuklarla iftarda bir araya geldi.

Yetim çocuklara yönelik farkindaligin artmasi için her yil Ramazan ayinin 15. gününde çesitli etkinliklerin gerçeklestirildigi Dünya Yetimler Günü’nde Kizilay, Suriye’de bulunan yetimhanelerde ve kamplarda kalan çocuklar için iftar programi düzenledi.

Kizilay Genel Müdürü Ibrahim Altan, Suriye içinde 3 bin yetim oldugunu ve Kizilay olarak bu yetimlerin ihtiyaçlarini karsiladiklarini ifade etti.

Suriye’de yetim çocuklara yönelik birçok faaliyet yürüttüklerini belirten Altan, "Idlib’te yetimlerimiz ile birlikte iftar yapacagiz. Bulunmus oldugumuz yetimhanede de 50 tane yetim var. Hem yetimler hem öksüzler, tamamen sahipsizler. Burada Kizilay olarak yetimhanenin ihtiyaçlarini karsilamak için söz verdik. Yetimhaneye ait olan ve yapimi yarim kalan derslikler var onlari biz Kizilay olarak tamamlayacagiz ve çocuklarimizin uzak yerlere okullara gitmesinin önüne geçmis olacagiz. Yetimin sahipsiz olmadigini, onlarinin elinden tutanlarin oldugunu göstermek istiyoruz. Suriye içinde 3 bin yetimimiz var. Biz Kizilay olarak bu yetimlerin ihtiyaçlarini karsiliyoruz bunu da bagisçilarimiz adina yapiyoruz” dedi.

Daha sonra Kizilay Genel Müdürü Ibrahim Altan yetimhanede kalan çocuklarla iftar yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile