Kızılay, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırıyor

Kızılay, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırıyor

Türk Kızılayı’nca, muhtemel afet zararlarını azaltmak için toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve zarar azaltma kültürünü oluşturmak amacıyla hazırlanan ‘Afet Zararlarını Azaltma Programı’ kapsamında geliştirilen ‘Toplumun Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

Ordu Valiliği Meclis Salonunda gerçekleştirilen 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi ' tanıtım toplantısına, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, daire müdürleri, Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Eğitim Yönetimi Bölüm Müdürü Funda Gülay Ünal, Kızılay Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen katıldı.

'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi 'nin, muhtemel afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak amacıyla 2007 yılında uygulamaya başladığını belirten Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye 'nin bir deprem ülkesi olduğunu ve 1900-2010 yılları arasında Türkiye 'de 4.0 'dan büyük 9 bin 200 adet deprem olayı meydana geldiğini söyledi. “42 İLDE TEŞKİLATLANILDI” Toplumda bir afet bilincinin oluşturulması için 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi 'nin önemli olduğunu ve başarıyla uygulanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Işıkara, Afet yönetimi, afet yönetim döngüsü, risk yönetimi konularında toplantıya katılanlara bilgiler verdi.

“Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” kapsamında yapılan çalışmalara değinen Türk Kızılayı Eğitim Yönetimi Bölüm Müdürü Funda Gülay Ünal, 13 Ocak 2007 tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın katılımıyla projenin açılış ve tanıtım etkinliğinin yapıldığını, projenin 53 ilde uygulandığını, muhtarlar, öğretmenler, din görevlileri, toplum destekli polisler ve diğer toplum önderleri ile projenin hedef kitlesi olan tüm halka ulaşarak deprem ve afet konusunda eğitimler verildiğini, proje kapsamında 42 ilde Bin 500 il ve ilçe yöneticisine eğitim verildiğini, 764 eğitici yetiştirildiğini, 18 bin 831 din görevlisi, 17 bin 737 öğretmen, 7 bin 472 muhtar ve Bin 465 toplum destekli polis olmak üzere toplam 50 bin 401 toplum liderine projenin tanıtıldığını, 22 ilde çocuk tiyatrosu ile 14 bin 745 öğrenciye ulaşıldığını, 734 bin 125 öğrenci ve 38 bin 810 öğretmene 'Güvenli Yaşamı Öğreniyorum ' adlı kaynak materyali verildiğini, proje kapsamında bugüne kadar 2 milyon 466 bin kişiye projenin tanıtıldığını belirtti.

Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerine de değinen Ünal, 'Afetlerde Toplum Liderlerinin Rol ve Sorumlulukları ', 'Afetlerde Korunma Bilinci ' ve 'Olağanüstü Hallerde Din Hizmetleri ' konularında eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile