Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı Törenle Hizmete Açıldı

Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı Törenle Hizmete Açıldı

Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Baro Başkanı Yusuf Başer, çevre illerden gelen Kızılay Şube Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Kızılay Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, Kılıy'a ait arsayı kat karşılığı bina yaptırdıklarını belirterek, "Kızalay'a ait 5 dairenin 3'ünü kiraya verdik birin şube başkanlığı olarak kullanıyoruz, birini ise kan merkezi yaptık. Bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Kızılay Yozgat Şubesi Eski Başkanı ve Yozgat Baro Başkanı Av. Yusuf Başer, Yozgat'a yapılan ve bundan sonraki yapılacak hizmetlerden dolayı Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'ye teşekkür etti.
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'de yaptığı konuşmada, bugün burada Yozgat'ın şube açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Açılışını yaptığımız binanın Kızılay'ın kendi binası olması en önemli özelliğidir. Bu şube Yozgat için çok önemliydi. Kan Merkezini de yıl başına kadar hizmete açacağız. Biz Türk Kızılay'ı olarak vali ve belediye başkanlarımızın emrinde çalışan kuruluşlarız. İlimizin eksikleri vardır, valimizle, belediye başkanımızla, milletvekilimizin destekleriyle bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz" dedi.
Bizim işimiz yoksul insanlara yardım etmektir diyen Kızılay Genel Başkanı Küçükali, " İlimizde ihtiyaç sahibi insanlar var, bir aş evi konusunda yöneticilerimizle mutabakat sağladık. Yurt konusu var, talebe evi olarak yapmayı düşünüyoruz. İlimizde bir depoya ihtiyacımız var. Buraya en yakın yardım edecek olan il Ankara'dır. Ankara ile Yozgat arası kamyonla 5 saattir. Bu nedenle acil bir depoya ihtiyaç vardır. İnşallah bunlar yapılacak. Biz bir yatırım firması değiliz, kendi başımıza bir takım hizmetleri yapan ve üreten bir kuruluşuz, şuan da inanmalısınız ve güvenmelisiniz ki, Türk Kızılay'ı sadece ülkemizde değil dünyadaki ihtiyaç sahibi insanlara Türk insanlarının merhamet elini taşıyan ve Türk Bayrağının o insanların sırtında güvence olarak hissettiren önemli bir kuruluştur. Kızılay 142 yıllık eskimeyen bir kuruluştur. Yozgat'ta açtığımız şubemizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ve Yozgat Valisi Necati Şentürk'de yaptıkları konuşmada Kızılay'a ve Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'ye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür edip, açılan Kızılay Yozgat Şubesinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile