Kizilaycilar Kamp Kurdu

Kizilaycilar Kamp Kurdu

Bayburt’ta Genç Kizilay ekibi Aslan Dagi Vilayet Ormani’nda bölge kampi kurdu. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, bölge kampinda gençlerle bir araya geldi.

Kamp alaninda gençlerle bulusan Vali Eldivan, Aslan Dagi mevkiinde turizme yönelik çalismalarin baslatildigini söyledi.

Büyük bir projenin hayata geçirildigini aktaran Vali Eldivan, "Çoruh Nehri’ne paralel, Bayburtlu vatandaslarin eliyle olusturulan Vilayet Ormani’nda, bir milyon üzerinde agacin bulundugu essiz dogal güzelligiyle bir doga harikasi olan Bayburt Aslan Dagi Vilayet Ormaninin dogal yapisina el degmeden ilimizin turizmine yönelik büyük bir proje baslatildi" dedi.

Vali Eldivan konusmasinin devaminda sunlari kaydetti: "Bu projemizle Bayburt’umuzun tarihi ve kültürü tanitilacak. Sosyal alanda gelismesi ve en önemlisi istihdama büyük oranda katki saglayarak sehrimize büyük ekonomik getirisi olacak. Bu bölgede kamp alanlari ile yine projeye bagli olusturulacak farkli çalismalarimizla, artik Bayburt’umuz ülke genelinde özellikle Gençlik ve Spor Bakanligimizin gençlik kamplarina, diger doga kamplarina ayrica doga sporlarina ev sahipligi yapabilecek.

Bugün itibariyle Aslan Dagi Vilayet Ormani kamp alaninda üç gün sürecek olan Bayburt Genç Kizilay’imizin bölge kampi baslamis bulunmakta. Bölge kampina ülkemizin bes ayri ilinden 230 kisilik bir ekip doga ile iç içe zaman geçiriyor. Bu kapsamda ülkemizin her kösesinden tüm kamp severleri ve doga sporseverlerimizi Bayburt’umuza bekliyoruz."

Gençlerle bir süre sohbet eden Vali Eldivan, gençlerin sorularini da yanitladi. Kisa ziyaret, toplu hatira fotografinin ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile