Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Kızılcabölük tarlalarında ve Tavas ovasında ağırlıklı olarak tahıl ve tütün yetiştirildiğini ama sulu tarıma geçiş hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduklarını açıkladı.
Kendilerinin aile ekonomisine katkı amaçlı olarak üç yıl önce başlattığı üç alternatif üründen biri olan kızılbiber üretiminin pilot uygulamalarının gerçekleştiğini ifade eden Başkan Uslu, ''Denedik gördük. Kızılbiber büyük tarım alanlarının yanı sıra vatandaşın küçük ölçekli toprağını değerlendirebilmelerine imkan tanıyan bir ürün. Hasadı, taşıması ve pazarlaması kolay. Özel bir tüketici kitlesi var. Taze tüketilebileceği gibi, turşu, kızartma, dondurulmuş ürün, sos, salça, toz biber, konserve, biber suyu, baharat gibi birçok şekilde tüketilebiliyor" dedi.
Ziraat Mühendisi Ayşen Balım ise Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’nun talebiyle başlatılan çalışmalarda öncelikle ürün çeşitlerini daha sonra cinslerini belirlediklerini söyledi.
Balım, "Deneme üretimlerinde olumlu sonuçlar aldık. Üç ürün üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Köy köy dolaşarak ve Kızılcabölük’te toplantılar düzenleyerek bu projelerimizi anlattık. Kızılbiberin yeşili, sofralık, kızartmalık olarak, olgunlaştıktan sonra kırmızı hali ise salçalık ve sos olarak tüketilebilir" dedi.
Kızılcabölük’te Kızılbiber Toprakla Buluştu
Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük belde Belediyesi tarafından hazırlanan "Kızılbiber Projesi" kapsamında biberler toprakla buluştu.