Kizilcahamam Soguksu Milli Parki'ndaki Atatürk Çami Alani Yeniden Düzenlenecek

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yilinda yurt gezisi sirasinda ziyaret ettigi Kizilcahamam'daki Soguksu Milli Parki içinde kalan Atatürk Çami bölgesinde düzenleme çalismasi yapilacagi belirtildi.

Kizilcahamam Belediye Baskani Süleyman Acar, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada Atatürk Çami mevkisini, Atatürk'ün mirasina sahip çikarak atil halden kurtaracaklarini, halkin kullanimina sunacaklarini belirtti.

Kaymakam Can Aksoy, Milli Parklar ve belediye teknik ekibiyle birlikte alanda incelemelerde bulunduklarini aktaran Acar, "Proje çalismalarina derhal baslayacagimiz mevkiimizde Atatürk’ün sevdigi türküler esliginde halkimiz hatira fotograflarini çektirecek, çaylarini, kahvelerini içecek, Milli Parkimizin sakli kösesinde dinlenme imkani bulacak." ifadelerini kullandi.

Kaymakam Aksoy ise yaptigi açiklamada, "Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün 1934 yilinda yurt gezisi sirasinda ziyaret ettigi ve su an Kizilcahamam Soguksu Milli Parkimiz içerisinde kalan Atatürk Çami alaninin, uzun süren tadilat islerini hizla bitirip sürekli ziyarete açik hale getirilmesi karari alinmisti. Kizilcahamam Belediye Baskanimiz Süleyman Acar ve teknik ekipteki arkadaslarimizla alani yerinde inceledik. Ilçemiz ve Milli Parkimiz için önemli bir lokasyon olan alanin hizla sürekli ziyarete açilabilmesi için yapilacak çalismalarin planlamasini yaptik. Çalismalara basliyoruz" ifadelerini kullandi.

- Trafo merkezi ihalesi 10 Eylül'de

Öte yandan Belediye Baskani Acar, ilçedeki elektrik kesintilerinin önüne geçecek Yüksek Trafo Merkezi ihalesinin de 10 Eylül'de yapilacagini duyurdu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile