Kızılderililerden yatırım çağrısı

Bakan Çağlayan, Amerikalı kabile liderlerinden Türkler dışında kimseyle flört etmemelerini istedi. Yerli liderleri de bölgelerindeki olanakları anlattı.

Bakan Çağlayan, Amerikalı kabile liderlerinden Türkler dışında kimseyle flört etmemelerini istedi. Yerli liderleri de bölgelerindeki olanakları anlattı.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Amerikalı yerli kabile liderlerine müteahhitlikte Türklerden daha iyi ortak bulamayacaklarını söyleyerek “Sakın ha başkalarıyla flört etmeyin. Türk firmaları, müteahhitleri ve işadamları size en yakın dostluğu gösterecek firmalar olacaktır” dedi. Amerikalı kabile liderleri ise Türk işadamlarını kumarhane, turimz ve petrol yatırımlarına çağırdı.

‘Yatırım alanları çok çekici’
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Amerikan Koalisyonu (TCA) organizasyonu ile ABD’den gelen ve aralarında 6 kabile liderinin yer aldığı toplam 17 yerli Amerikalı özerk bölge temsilcisinden oluşan heyetle dün bir araya geldi.
Çağlayan, yerli Amerikalı bölgelerin gelişme yolunda yöreler olmaları nedeniyle federal hükümetin sunduğu ve yatırımı hedefleyen birçok yasa ve teşvik edici kanundan yararlandığını dile getirdi. Çağlayan, bu bölgelerin özel sektör için de çok çekici yatırım alanları olduğunun altını çizdi. 

Çağlayan, “Altyapı ve üstyapı çalışmalarınızda kendinize Türklerden daha iyi ortak bulamazsınız. Sakın ha başkalarıyla flört etmeyin” dedi. Türk Amerikan Koalisyonu (TCA) Bakanı Lincoln McCurdy ise öncelikle iki ülke arasında bağları daha güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İşadamları için cazip
Kabile liderleri ve temsilcileri de iş fırsatları hakkında bilgi verdi. Oklahoma’dan Quapaw Özerk Bölgesi Başkanı John Berrey, 3.2 milyar dolarlık kumarhane ve turizm operasyonlarında rol oynadıklarını belirterek, ayrıca petrol kaynakları bulunduğunu kaydetti. Wisconsin’den Mohikan yerlileri Stockbridge-Munsee Kolu Başkanı Kimberly Vele, kumarhanelerin işsizliği azalttığını söyledi. Washington’dan Coleville Alanı Özerk Bölgeleri Başkanı Michael Finley, “Kabilelerimiz kendi içinde özerk, federal vergilere tabi değiliz, bu da birçok şirket için çok çekici” diye konuştu. (aa)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile