Kızılırmak'ta Balık Avlamak İsteyen 2 Genç Kayboldu

ÇORUM - Çorum'un Dodurga ilçesinde Kızılırmak'ta balık avlamak isteyen 4 gençten ikisi akıntıya kapılarak kayboldu.

İlçeye bağlı Uzundere mevkisinde ağ ile balık avlamak için Kızılırmak Nehrine giden Mehmet Ali Demirel,Fatih Gürel,Dursun Özgen ve Yaşar Aydoğdu,adlı arkadaşlardan Fatih Gürel, ağı kontrol için nehre girdi. Gürel'in suda çırpındığını gören Mehmet Ali Demirel de arkadaşını kurtarmak için nehre girdi. Suda uzun süre çırpınan iki arkadaş, bir süre sonra gözden kayboldu.

Arkadaşlarının akıntıya kapıldığını gören Dursun Özgen ile Yaşar Aydoğdu'nun durumu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirmesi üzerine bölgeye sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü dalgıç ekipleri, suda kaybolan gençlerin bulunması için çalışma başlattı.

AFAD Müdürü Elvan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın kararması nedeniyle çalışmalara ara verildiğini belirterek, "Olayın haber verilmesinin ardından kısa sürede bölgeye gelerek çalışmalara başladık. Dalgıç ekiplerimizle beraber yüzeysel ve su altında arama-kurtarma çalışmalarına başladık. Ancak maalesef olumlu bir sonuç elde edemedik. Gençlerimiz halen kayıp" diye konuştu.

Çalışmaların yarın sabah erken saatlerde devam edeceğini ifade eden Kaya, Samsun'dan gelecek 5 kişilik dalgıç ekibinin de çalışmalara katılacağını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile