Kızıltepe Belediyesi'nde Çalışan Kadınlara Taciz İddiasına Yalanlama

Kızıltepe Belediyesi tarafından temizlik işlerinde çalışmak üzere işe alınan 20 kadının tacize uğradığı iddiasıyla yapılan habere Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp'ten yalanlama geldi

Kızıltepe Belediyesi tarafından temizlik işlerinde çalışmak üzere işe alınan 20 kadının tacize uğradığı iddiasıyla yapılan habere Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp'ten yalanlama geldi. Haberin asılsız olduğunu, ilçede yaşayan kadın ve erkeklerin mağdur duruma düştüğünü dile getirerek basın açıklaması düzenlenirken basın açıklamasına erkekler de katılarak tepki gösterdiler.
Bu arada, BDP İl Başkanı Ali Aslan, kadınlara karanfil vererek kendilerini daima desteklediklerini açıkladı.
Yapılan basın açıklamasına, işe alınan tüm kadınlar katıldı. Başkan Vekili Alp, haberde kendisiyle görüşüldüğü gibi gösterilerek kendi ağzından açıklamalar verildiğini söyledi. Böyle bir görüşmenin olmadığını ve hiçbir ajans ve yayın organıyla görüşmediklerini vurgulayarak "Basında dünden beri yer alan ve 'Kızıltepe'de tacize uğrayan kadınlar işi bıraktı' şeklinde manşetlere taşınan haberin gerçekle bir alakası yoktur. Bu haberle yapılmak istenen şey, kadınların yaşam alanlarını daraltmak ve 5 bin yıllık
erkek egemen feodal sistemi korumaktır. Haber, kadınları işten soğutup evde oturmaya mecbur edilmeleri amacını taşıyor. Biz Kızıltepeli kadınlar olarak bu türden haberler bizleri asla yıldırmayacak, aksine daha da güçlenecektir" dedi.
Basın açıklamasında belediyenin temizlik işlerinin ihalesini alan Murat İpek, hiçbir elemanından erkeklerin tacizine uğradığı yönünde bir şikayet almadığını belirterek, "Söz konusu haberle ilgili olarak hiçbir ajansın ve yayın kuruluşu benimle görüşmedi. Tüm kadın elemanlar işlerine devam ediyorlar" dedi.
Temizlik işçilerinden biri olan İzmirli Güldane Tünç, kendilerine yönelik hiçbir tacizin söz konusu olmadığını açıkladı. Kadınlar daha sonra haberin yer aldığı gazeteyi ateşe vererek tepkilerini ortaya koydular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile