Kızıltepe'de 'Kadının Ailedeki Yeri' Konferansı

Kızıltepe İlçe Müftülüğü, kadınlara yönelik "Kadının Ailedeki Yeri" konulu konferans düzenledi.

Bir düğün salonunda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Kızltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Kızıltepe Müftülüğü olarak 2015 aile seminerlerinin ilkini icra etmek için toplandıklarını söyledi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise, özellikle Kur'an kursu öğreticilerinin haftada bir defa Kur'an kursundan çıkıp bir camide buluşması gerektiğini belirtti.

Coşkun, "Bölgemizde kadınlar belki senede bir kandillerde camiye gidiyorlar. Bizlerden, müftülerden yer isteyin. Camiler sizlerindir. Bizim bunu yıkmamız lazım. Doğru olan Allah'ın Resulünün zamanında asrı saadette olan uygulamadır. Bunda da başta bizlere ve Kur'an kursu öğreticilerimize çok iş düşüyor" dedi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de, "Günümüzde aile içi şiddet kadına karşı şiddet toplumsal şiddet konuları konuşuluyor ve bundan hepimiz muzdaribiz. Bunu aşma noktasında ne yapmak lazım? Bugünkü konu, 'kadının ailedeki rolü' çok önemli. Hepimizin en önemli öğretmenleri annelerimizdir. Cennet o yüzden annelerin ayağı altında. Toplumun yarısını oluşturuyorlar ve tamamını da eğitiyorlar. Kadına ve her türlü şiddetin önüne geçmek istiyorsak birinci yapılması gereken şey asla çocuklara karşı şiddet göstermemek, asla vurmamak. Bunu hayat felsefesi haline getirmemiz lazımdır" şeklinde konuştu.

.
Konferansın misafir konuşmacısı Eğitimci Yazar Sema Maraşlı, kadın olarak hem kendileri hem de toplum için önemli olduklarını, erkekleri kendilerinin yetiştirdiğini ve bu yüzden erkeğin hatalarından kendilerinin sorumlu olduğunu kaydetti.

Erkeğin, anneden çok fazla etkilendiğini ve bu yüzden kadınların kendilerini yetiştirmesi ve geliştirmesi gerektiğini ifade eden Maraşlı, şöyle konuştu:
"Kendimizi yetiştirmemiz ve geliştirmemiz önemli. Bunun için öncelikle kadın olmamız lazım. İnsan, kadın doğarak kadın olmuyor. Kadın olmanın bazı şartları var. Bazen hayat bizleri erkekleştiriyor. Toplumda erkek gibi kadın iltifattır. Ama aslında iltifat olmaması gerekiyor. Biz kadın gibi kadın olacağız. Erkek de erkek gibi. Bir erkeğe kız gibisin denildiğinde canı sıkılıyor. Ama bir kadına erkek gibisin denildiğinde seviniyoruz. Hiç sevinmeyelim. Kadın, kadın gibi, erkek de erkek gibi olmalı. Onun için kadın olmak nedir nasıl olmalıyız diye inşallah bunları konuşmamız lazım."
Kaymakam Ermiş, programa katılımından dolayı Maraşlı'ya plaket takdim etti.
Konferansa Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile