Kızıltepe'de Kck Operasyonu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK soruşturması kapsamında BDP İlçe Başkanlığı ile belediyeye düzenlenen operasyonda, aralarında Belediye Başkan Vekili Şerife Alp’ın da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında polis, Kızıltepe'de BDP İlçe Teşkilatı ile BDP'li Kızıltepe Belediyesi'ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda belediye ve parti binasında aramalar yapıldı. Polis, aralarında Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, BDP İlçe Saymanı M. Salih Ateş, Eğitim Destekevi eski Koordinatörü Emrullah Tunç, BDP Üyesi Selahattin Ece'nin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin sayısının artabileceği belirtildi. Polis belediye ve parti binası çevresinde sıkı önlemler aldı.

Gözaltına alınanların, BDP'nin başlattığı 'Kendimi ihbar ediyorum' kampanyası çerçevesinde savcılığa dilekçe vererek kendilerini ihbar ettikleri belirtildi. Bu kişilerin örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındıkları bildirildi.

Gözaltına alınanların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükten sonra yarın adliyeye çıkarılacağı öğrenildi. Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan'ın da evine operasyon düzenlendiği, ancak Sulhan'ın evde olmadığı kaydedildi. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Mardin ' de son beş ay içerisinde yapılan KCK operasyonlarında Mardin merkez, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Midyat ilçelerinde, aralarında BDP İl Başkanı Abdullah Akikol, Derik İlçe Belediye Başkanı Çağlar Demirel, Kızıltepe BDP İlçe Başkanı Seyfettin Ateş ' in de bulunduğu 172 kişi gözaltına alındı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile