Kızıltepeli Ailenin Hastalıklarla Mücadelesi

Kızıltepe ilçesinde yaşayan Kaya ailesi yokluk ve hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyor.

Kızıltepe ilçesinde Ersoylu Mahallesi'nde yaşayan 5 çocuklu Kaya ailesinde, 60 yaşındaki baba Mehmet Zekeriya Kaya engelli, 40 yaşındaki anne Yazi Kaya meme kanseri, 15 yaşındaki Emine Kaya ve 8 yaşındaki Eyüp Kaya ise başlarında çıkan tümörden dolayı tedavi görüyor. Ailede, 17 yaşındaki Zeynep, 14 yaşındaki Vedat ve 11 yaşındaki Medine Kaya da hasta olan aile bireylerine bakıyor.
Aile, babalarının 3 ayda bir aldığı engelli ve annenin Kızıltepe Belediyesi temizlik işlerinde çalışarak aldığı bin lira maaş ile geçimlerini sağlıyor.
Anne Kaya'nın meme kanserine yakalanması sonucu aile geçim konusunda güçlük yaşamaya başladı.

Maddi anlamda büyük sıkıntı yaşayan aile, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor. Ailede 4 hasta olduğunu ifade eden baba Kaya, doğuştan ayağından engelli olduğu için yürümekte zorlandığını söyledi.

Eşinin meme kanseri, 2 çocuğunun da başlarındaki tümör nedeniyle tedavi gördüğünü kaydeden Kaya, eşinin de hastalanmasından dolayı geçim sıkıntısı yaşadıklarını bildirdi.
Kaya, ''Şuana kadar bir yardım alamadık. Çok zor durumdayız. Ailem için destek bekliyorum'' diye konuştu.

Babası, annesi ve kardeşlerinin hasta olduğunu dile getiren 14 yaşındaki Vedat Kaya ise babasının ayağından ameliyat olması gerektiğini ancak maddi durumları nedeniyle yapamadıklarını belirtti.

Annesinin kemoterapi gördüğünü, annesinin hasta olması nedeniyle sürekli çalışamadığını dile getiren Kaya, ''Devletten yardım istiyoruz. Kardeşlerim İstanbul'da tedavi görüyor. Çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyoruz'' dedi.

Anne Kaya da kendisinin Diyarbakır'da, çocuklarının da İstanbul'da tedavi gördüğünü, 5 çocuğa kendisinin baktığını dile getirerek, çok çaresiz olduklarını anlattı.
''Eşim özürlü olduğu için 5 çocuğa bakmaya çalışıyorum. 3 haftada bir kemoterapi görüyorum. Güçlükle geçiniyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz, kemoterapi için Diyarbakır'a gidiyorum. Saçlarım döküldü, çok yorgunum. Sürekli bitkinim. Zar zor işe gidiyorum'' diyen Kaya, yardım beklediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile