Kizina Ve Kendisine Saldiran 4 Köpegi Vurarak Telef Etti

Kizina Ve Kendisine Saldiran 4 Köpegi Vurarak Telef Etti

Sivas’in Sarkisla ilçesinde bir baba, 14 yasindaki kizina ve kendisine saldiran sokak köpeklerinden 4’ünü silahla vurarak telef etti. Gözaltina alinan sahis, tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Sarkisla ilçesi Yukari Mahalle’de geçtigimiz gün yasanan olayda 15’e yakin basibos sokak köpegi, okuldan evine dönen 14 yasindaki Irem Gölbasi’na saldirdi. Köpekler tarafindan yere düsürülüp sürüklenen kiz çocugunu yasanan korkunç olayi güvenlik kamerasindan gören annesi ve okul servisinin sürücüsü fark edip kurtardi. Çocuk saldiriyi hafif siyriklarla atlatirkan, durumu ögrenen babasi Yasar Gölbasi ruhsatli yivsiz av tüfegiyle köpekleri evinin çevresinden uzaklastirmak için havaya ates açti. Köpekler bu kez babaya saldirdi. Kendini kurtarmak için köpeklerin üzerine gelisigüzel ates açan Gölbasi, 4 köpegin telef olmasina neden oldu. Polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan Gölbasi, alinan ifadesinin ardindan tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Kendini kurtarmak için gelisigüzel ates açti

Yasar Gölbasi, yaptigi açiklamada basibos sokak köpekleri nedeniyle can güvenlikleri kalmadigini belirterek, “Ben 20 gün önce artan köpek saldirilarina karsi tedbir alinmasi için ilgili kurumlara basvurdum. Tarlada pancar sürerken kizima saldirdiklari haberini aldim. Eve dönüp köpekleri uzaklastirmak için havaya ates açtim. Bana saldirdiklarinda üzerlerine dogru gelisigüzel ates açtim. Bu sirada 4’ü vurularak telef oldu. Kizim canini kurtardi ancak burada bir can kaybi yasanmamasi için tedbir alinmasini istiyoruz” dedi.



Korku dolu anlari anlatti

10’dan fazla köpegin kendisine saldirdigini anlatan Irem Gölbasi ise, “Okuldan dönüyordum. Eve dönerken servisten indim. Yolla ev arasinda çok sayida köpek bana saldirdi. Servisimizin sürücüsü ve annem kosarak beni kurtardi. Çok korktum” dedi.

Gölbasi ailesi, kendilerinin de köpek beslediklerini, hayvansever bir aile olduklarini ancak basibos köpeklerin tehdidi altinda olduklarini belirtti.

Köpeklerin saldiri ani, Gölbasi ailesinin çiftligindeki güvenlik kameralariyla anbean kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile