Kizlarinin Kaçirildigini Iddia Eden Aile Eylem Yapti

Kizlarinin Kaçirildigini Iddia Eden Aile Eylem Yapti

Izmir’in Dikili ilçesinde yaklasik 4 ay önce kaybolan çocugun kuzeni de 29 Mayis günü kayboldu. Kizlarin kaçirildiklarini iddia eden aile, mahalleli ile birlikte oturma eylemi yapti.

Iddiaya göre, Dikili ilçesi Yaylayurt Mahallesi’nde yasayan Buket Uslu (16), 8 Mart tarihinde evden okula diye çikti bir daha geri dönmedi. Kizlarindan haber alamayan aile, jandarmaya ihbarda bulundu. Kizlarinin kaçirildigini iddia eden aile, süphelendikleri kisiden sikayetçi oldu. 8 Marttan bu güne kadar haber alinamayan Buse Uslu’nun kuzeni oldugu ögrenilen lise ögrencisi Gözde Uslu (16) da, geçtigimiz pazar günü sabah saatlerinde evden ayrildi. Kendisinden bir daha haber alinamayinca baba Serkan Uslu, hemen Jandarmaya giderek ihbarda bulundu. Aksam saatlerine kadar herhangi bir bilgiye ulasamayan aile ve mahalleli oturma eylemi yapti. Gözde’nin amcasi Seyran Uslu kizlarin evlenme vaadi ile götürüldügünü iddia etti. Oturma eyleminde sinir krizi geçiren Gözde Uslu’nun annesi Seher Uslu ise, “Bana evladimi verin, kizimi istiyorum. Yavrumu istiyorum. Ben onsuz yasayamam” diyerek feryat etti. Buket Uslu’nun annesi Gülsah Uslu da, “Kaç ay geçti aradan, kizimi verin bana. Nerede verilen sözler. Simdi de Gözde kizimin annesi yandi. Daha kaç anne yanacak” dedi.



Benzer sekilde kaçirildiklari iddia edildi

Gözde Uslu’nun amcasi Seyran Uslu, “8 Mart tarihinde amcamin torunu Buket Uslu kayboldu. 120 gündür haber alamiyoruz ondan. Aslinda nerede oldugunu ve yerini biliyoruz. Dün benim yegenim de kayboldu. Yeri belli ve o da 16 yasinda. Alan kisiler de belli. Evlenme vaadi ile götürüyorlar çocuklari. Biz kizimizi götürenlere de ulastik. Ama ‘kizinizi vermeyecegiz, siz isi zora sürüyorsunuz’ gibi konusmalarla karsilastik” ifadelerini kullandi.

"Dernek olarak takipçisiyiz"

Çandarli Dayanisma Dernegi Baskani Halil Ibrahim Bircan, “Üç buçuk ay önce ayni ailenin 15 yasindaki bir kizi daha kaçirilmisti. Aklimiza ‘Uslu ailesine bir husumet mi var?’ sorusu geliyor. Dernek olarak takipçisiyiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile