KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş Kütahya’da

KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş Kütahya’da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Derneği'nin (AKİDER) daveti üzerine bazı ziyaretlerde bulunmak ve AKİDER tarafından birincisi düzenlenen Türkiye ve Akraba Toplulukları Kültürel Paylaşım, Ekonomi ve Kalkınma Platformu resepsiyonuna katılmak üzere Kütahya’ya geldi.

KKTC Başbakan Yardımcısı Denktaş’ı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz valilik binası önünde karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan Denktaş’a Vali Yılmaz, üzerine Kütahya Valiliği amblemi bulunan çini bir pano sundu. Denktaş da Vali Yılmaz’a bir pano takdim etti.
Valilik makamında konuğunu ağırlayan Vali Yılmaz, Denktaş'a Kütahya hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Denktaş ve beraberindeki heyet Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça’yı ziyaret etmek üzere valilikten ayrıldı. Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Kıbrıs heyetini başkanlık makamı önünde karşıladı. Misafirlerini Keler Konağı bahçesinde ağırlayan Başkan İça, burada Kütahya hakkında bilgiler verdi. Karşılıklı bilgi alışverişlerinin ardından Başkan İça, üzerinde Kütahya’ya özgü motiflerin olduğu bir porselen vazo hediye ederken Denktaş da İça’ya üzerinde çiçek motifleri olan bir pano takdim etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyet daha sonra kentteki porselen fabrikasını ziyaret ederek çeşitli açılışlara katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile