KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti'ne Tesekkür Ediyorum'

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti'ne Tesekkür Ediyorum'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Türkiye Cumhuriyetine tesekkür ediyorum. Her yerde, her konuda, her konusmada ve her görüsmede Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, konsoloslar, büyükelçiler Kibris’in hakkini savunuyorlar” dedi.

İçel’in Silifke ilçesine 20 Temmuz Kibris Baris ve Özgürlük Bayrami Kutlama programina gelen KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, 20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami’nin 47’nci yil dönümü dolayisiyla Kibris Baris Harekati Sehitleri Hatira Ormani içerisindeki alanda düzenlenen törene katildi.

Törene İçel Valisi Ali Ihsan Su, Silifke Kaymakami Namik Kemal Nazli, Silifke Belediye Baskani Sadik Altunok, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Fuat Gedik, İçel milletvekilleri, KKTC İçel Baskonsolosu Zalihe Mendeli ile Türk ve Kibrisli gaziler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi esliginde Türk bayraginin göndere çekilmesiyle baslayan törende, Cumhurbaskani Tatar ve gazi dernekleri tarafindan Atatürk Anitina çelenk sunuldu. Silifke Belediyesi Halk Oyunlari ekibi gösterilerini sundu.

“KKTC olarak selametle yolumuza devam ediyoruz” diyen Tatar, "1974’te 15 Temmuz Makaryasa Yunanistan’daki cunta rejimi tarafindan yapilan darbe sonucu itibari ile Türkiye garantör ülke olarak 20 temmuz 1974 sabahinda müdahale hakkini kullanmis Mehmetçik adaya çikmis o günden bugüne kadar Kibris Türk’ü bagimsizligina kavusmustur. 20 Temmuz 1974 Kibrisli Türklerin tarihinin en dönüm noktalarindan biridir. Yokolus ve varolus arasinda ince çizgideydi, Simdi hamdolsun KKTC olarak selametle yolumuza devam ediyoruz. Dogu Akdeniz’de hem mavi vatanda, hem göklerde üstünlügümüzün ve Ulusal çikarlarimizin korunmasi için birlikte hareket etmemiz gerektigini artik, bu alginin daha çok yerlestirilmesi için yeni siyaset, yeni vizyon egemene dayali yeni siyasetin artik yerlesmesi, köklesmesi ve bundan sonra kiyilarda insallah KKTC egemen ve taninmis bir devlet olarak dünya sahnesinde yerini almasi için bu anlayisi sürdürmemiz gerekmektedir. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyetine tesekkür ediyorum. Her yerde, her konuda, her konusmada ve her görüsmede Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, konsoloslar, Büyükelçiler Kibris’in hakkini savunuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC tamamen uyum içerisinde, yeni siyasetle mutabakatla savundugunu KKTC gerçeginin bütün dünyaya anlatilmasi ve tanitilmasinda büyük mücadele verilmektedir” dedi.

Tüm sehit ve gazilere minnettarligini da dile getiren Cumhurbaskani Tatar, “Büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldik. Hiçbir zaman geçmisi unutmamaliyiz. Bundan sonraki süreçte, Türkiye ile ulusal menfaatlerimizin gerektigi gibi bagimsizligimizi, özgürlügümüzü, devletimizi ve Dogu Akdeniz’de büyük bir Türk ulusunun evlatlari ve neferleri olarak ulusal çikarlarimizin korunmasi ve müdafaasinda hareket etmemiz gerektigini vurgulamak istiyorum” diye konustu.

Tatar, törenin sonunda gaziler ve protokol üyeleriyle birlikte hatira fotografi çektirdi. Silifke Kaymakami Namik Kemal Nazli ve Silifke Belediye Baskani Sadik Altunok, Tatar’a çesitli hediyeler verdi.

(Murat Sengi/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile