KKTC Cumhurbaskani Tatar, Anadolu Üniversitesi Mezuniyet Törenine Katildi

KKTC Cumhurbaskani Tatar, Anadolu Üniversitesi Mezuniyet Törenine Katildi

Anadolu Üniversitesi, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2020-2021-2022 ögretim yili mezunlarini, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’in katilimiyla Lefkosa’da gerçeklestirilen törenle ugurladi.

Düzenlenen mezuniyet törenine, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Içisleri Bakani Dr. Ziya Öztürkler, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Hasan Taçoy ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal katildi.

Anadolu Üniversitesi’nin mezuniyet törenine ilk kez katildigini belirten KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, sözlerine mezun ögrencileri kutlayarak basladi.

Cumhurbaskani Tatar törende, 40’inci Yilini tamamlayan ve 10 binden fazla mezun veren Anadolu Üniversitesinin KKTC yüksekögretim tarihinde büyük bir iz biraktiginin altini çizdi

“Açikögretim Sistemi, Anadolu Üniversitesi’nin KKTC’ye sundugu bir firsattir”

Sürekli egitim, sürekli gelisim ve sürekli bilimi takip edip buna göre gelisebilmenin Anadolu Üniversitesi’nin KKTC’ye sundugu bir firsat oldugunu dile getiren Tatar, “Pandemi nedeniyle bugün üç yilin mezunlari bulunmakta, eminim ki önümüzdeki yillarda ayni ilgi ve yogunlukla bu mezuniyet törenleri devam edecek. Açikögretim Sistemi’nin sundugu nitelikli egitim, mezunlarimizin hayatlarina oldugu gibi ülkesine milletine de katki sagliyor. Temennimiz Anadolu Üniversitesi’nin KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nde oldugu gibi elde ettigi basarilarla dünya çapinda markalasmasidir. Anadolu Üniversitesi’nin 39 ülkede sundugu egitim olanaklari KKTC için de gurur vericidir” dedi.



“KKTC’de 10 bine yakin ögrencimiz yüksekögretim hizmetinden faydalandi”

Egitimde firsat esitligi saglamak, her yastan bireye zaman ve mekân siniri olmadan nitelikli yüksekögretim hizmetleri sunmak misyonuyla kurulan Açikögretim Sistemi’nin milyonlarca ögrencisi ve mezunu ile bu yil 40’inci yasini kutladigini ifade eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Açikögretim Sistemimiz 1982 yilindan beri Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde açik ve uzaktan ögretim alanindaki nitelikli yüksekögretim hizmetlerini devam ettirmektedir. Ne mutlu ki bugüne kadar Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde 10 bine yakin ögrencimiz çagdas egitim teknolojileri ile sundugumuz yüksekögretim hizmetlerinden yararlanmistir” diye konustu.



“Anadolu Üniversitesi kimligini daima gururla tasiyacak ve bizleri de gururlandiracaksiniz”

1571 yilindan beri Türk yurdu olan Kibris Adasi’nda, ana vatan Türkiye ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin her alanda kurdugu güçlü is birligine, Anadolu Üniversitesi olarak egitim alani basta olmak üzere ihtiyaç duyulan her alanda katki sunmaya devam edeceklerini belirten Rektör Erdal, sözlerinin devaminda sunlari söyledi:

“Yogun bir egitim-ögretim sürecinin sonunda mezun olmanin hakli gururunu doyasiya yasayin. Üniversitemizde çagin gereklerine uygun olarak aldiginiz nitelikli egitimle birlikte her birinizin alaninda çok güzel yerlere gelecegine; Kuzey Kibris Türkiye Cumhuriyeti’nin müreffeh yarinlarini insa edeceginize güvenimiz tam. Sizler, bizim umudumuz, en büyük hazinemiz ve gelecegimizsiniz. Süphesiz ki bir ömür boyu dünyanin en büyük egitim ailesinin fertleri olarak Anadolu Üniversitesi kimligini daima gururla tasiyacak ve bizleri de gururlandiracaksiniz.”

Dereceye giren ögrenciler belgelerini Cumhurbaskani Tatar’dan aldi

2021-2022 Akademik Yillarinda dereceyle mezun olan Açikögretim Fakültesi ögrencisi Vehbi Altan, Isletme Fakültesi ögrencisi Halil Tunç, Iktisat Fakültesi ögrencisi Servet Kaya ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Mali Yönetimi ögrencisi Seher Günes mezuniyet töreninde duygu ve düsüncelerini paylasirken ögrencilere mezun belgelerini KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar takdim etti.

Programin devaminda ise Açikögretim, Iktisat ve Isletme Fakülteleri ile Sosyal Bilimler ve Egitim Bilimleri Enstitülerinden mezun olan ögrencilere mezun belgeleri, KKTC Içisleri Bakani Dr. Ziya Öztürkler, KKTC Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Hasan Taçoy, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardimcilari Porf. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Ibrahim Kaya, Prof. Dr. Fatih Temizel, Iktisat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selami Sezgin, Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bayram Zafer Erdogan ve Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erkan Dinç tarafindan verildi.

Tören mezun ögrencilerin kep atmasi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile