KKTC Cumhurbaşkanlığı Cidde Ziyareti İle İlgili Açıklama Yaptı

KKTC Cumhurbaşkanlığı, bugün yerel bir gazetede yer alan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gidişiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı ve heyetine vize verilmediği ve ayrıca Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün'ün Cumhurbaşkanlığı heyetine dahil edilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Cidde ziyaretinin programlandığı şekilde, bugün Cumhurbaşkanı'nın İstanbul üzerinden Cidde'ye uçuşu ile gerçekleşmekte olduğu belirtildi.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün'ün, Cumhurbaşkanı'nın heyetine dahil edilmediği iddiasının da gerçeği yansıtmamakta olduğunun kaydedildiği açıklamada, Özgürgün'ün kendi isteğiyle Cidde heyetinden çıktığı ifade edilerek şöyle denildi: "Suudi Arabistan ziyaretinde, bu ziyaretten kısa süre öncesine kadar, Cumhurbaşkanı'nın heyetinde Sayın Dışişleri Bakanı'nın da yer almasına rağmen, Sayın Özgürgün kendi programındaki bir başka hususu gerekçe göstererek, bu ziyarete katılmayacağını bizzat Sayın Cumhurbaşkanımıza bildirmiştir.

Öte yandan, Sayın Cumhurbaşkanı'nın heyetinde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Bakanlık İKÖ Masası diplomatları da yer almaktadır .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile