KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu'dan Ihlas Haber Ajansi'na Ziyaret

KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu'dan Ihlas Haber Ajansi'na Ziyaret

KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre, Istanbul temaslari çerçevesinde Ihlas Haber Ajansi’ni ziyaret etti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre, temaslarda bulunmak üzere geldigi Istanbul’da Ihlas Haber Ajansi’ni ziyaret etti. Meclis Baskani Zorlu, IHA ziyaretinde Ihlas Haber Ajansi Genel Müdürü Hamit Arvas ile görüstü. Töre, çesitli konularin ele alindigi ziyarette Ihlas Haber Ajansi’na yaptigi açiklamada, 40 yil önce üniversite ögrencisi oldugu dönemde de Ihlas Haber Ajansi’ni, Türkiye Gazetesi’ni takip ettigi ifade ederek, “Enver Ören Bey’i de çok yakin geçmiste tanima müserrefi olan birisiyim. Milli çizgide devamli faaliyet gösteren bir Ihlas Haber Ajansi olarak taniyorum. Milli ve manevi degerlerden hiç taviz vermeyen bir Ihlas Haber Ajansi, Türk milletine büyük hizmetler veriyor demektir. Çünkü milleti ayakta tutmanin tek yolu vardir, milli ve manevi degerlere sahip çikmak. Bu degerler bizim zirhimizdir. Yani bizi eritmek, yok etmek, parçalamak isteyenlere karsi durusumuzu pekistiren bir yapidir. Bundan dolayi da ben tabii ki Ihlas Haber Ajansi’ni devamli takip ediyorum ve tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Gönül beraberligimiz var, gönül birligimiz vardir"

TGRT’yi de devamli izledigini, Türkiye Gazetesi’ni de tebrik ettigini dile getiren KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Töre, "Gönül beraberligimiz var, gönül birligimiz vardir. Bizim hedefimiz tabii ki Türkiye Cumhuriyeti’nin hem güçlü olmasi hem de Türk birliginin kurulmasidir. Türk dünyasiyla, Türk devletleriyle daha yakin iliski kurmak, daha güçlü bir yapi olusturmak, Gaspirali Ismail’in ifade ettigi gibi dilde, fikirde, iste birlik ruhunu pekistirmektir. Bu yönde de büyük gelismeler vardir. Türk Devletleri Teskilati’nin olusmasi, bizim Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti olarak da gözlemci üye olmamiz, ümitlerimizi daha da artirmaktadir. 20 Temmuz Mutlu Baris Harekati’nin olmasi zaten bizim için en büyük zaferdir.

Arkasindan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti devletinin ilan edilmesi de bizim için en büyük bir bayramdir. Ama Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne ‘Ne Mutlu Türk’üm’ diyen herkesin sahip çikmasi gerekir. Yani çünkü orada Mehmetçigin de cani kani vardir. Mukavemetçilerin, mücahitlerin de cani kani vardir. Osmanli döneminde de Akincilarin cani kani vardir Kibris’in vatan olmasinda. Dolayisiyla sehitlerimize, gazilerimize, tarihimize sahip çikacagiz. Yanilgiya düsmeden aldanmayacagiz. Çünkü yanilgiya düsersek aldaniriz ve Kibris adasi da 12 adalardan sonra 13. ada olur veya Kibris adasi da Girit adasina döner” açiklamasini yapti.

“Yolumuza birlikte devam edecegiz”

KKTC Meclis Baskani Töre açiklamasini su sekilde tamamladi:

“Ihlas Haber Ajansi bu konularda bildigim kadariyla çok tecrübelidir, birikimleri yerindedir ve milli dava Kibris’i da sürekli olarak gündeme getirmektedir. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ve anavatan Türkiye bizim öz vatanimizdir. Yolumuza birlikte devam edecegiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile