Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından başlatılan seferberlik sonucu, tarımsal ilaçların satışı konusunda tedbirler alındı. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ticaret odasında yapılan toplantıda, zirai ilaçların reçetelendireleceği, kayıt defteri tutulacağı duyuruldu. Toplantıda gıda güvenliğine ilişkin yapılacaklar da anlatıldı. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu yaptığı açıklamada, sağlıklı tüketimin önemine değinerek, gıda güvenliği konusunda ciddi adımlar atıldığına dikkati çekti. Amcaoğlu, "Sıkı denetimle üretilen ürünlerin tereddütlü tüketimini ortadan kaldırmaya ve ihraç edilebilmesi adına sağlıklı üretim mekanizmaları geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Bakan ayrıca, “Bu konuda atılan ilk adım, tüm ürünlere uygulanacak kayıt defteri tutma zorunluluğudur. Satış sürecinde ticari ilaçlar reçetelendirilecek, böylece üreticiler bilinçlendirilecek ve sağlıklı ürün hedefine ulaşılacak” diye konuştu.
KKTC Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Özuyanık ise, tarımsal ilaçların üretici için oluşturduğu sıkıntılara değindi. Özuyanık, reçete yöntemi ve kayıt defteri ile sorunların aşılacağını söyledi.
Toplantı, Tarımsal İlaçlar Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Altan ve Tarım Dairesi Müdürü Mehmet Akif Ünsal’ın konuşmalarıyla tamamlandı .
Kktc'de Tarımsal İlaç Satışı Reçeteye Bağlandı
KKTC'de tarımsal alanda ciddi bir uygulamaya gidilerek, zirai ilaçların satışı reçeteye bağlandı.