Kktc'deki Azeri Öğrenciler 31 Mart Katliamını Protesto Etti

Kktc'deki Azeri Öğrenciler 31 Mart Katliamını Protesto Etti

KKTC'de öğrenim gören Azeri üniversite öğrencileri, 31 Mart Ermeni katliamını başkent Lefkoşa'da protesto etti.

Lefkoşa'daki Haydar Aliyev Caddesi'nde toplanan yaklaşık 70 kişilik öğrenci grubu, ellerindeki pankart ve Azerbaycan bayrakları ile protesto gösterisi düzenledi.

Öğrenciler ellerinde "Ben Karabağlıyım hala evimde yaşayamıyorum", 'İnsanlık adına suç', '31 Mart Azerbaycanlıların soykırım günüdür' yazılı pankartlar taşıdı. Azerbaycan bayrağı taşıyan grup, milli marşlarını okuyarak soykırıma uğramış olan Azeriler için saygı duruşunda bulundular. Toplananlar adına açıklama yapan Azeri sözcü, "Azerbaycanlılara karşı iki asırdır uygulanan planlı ve kapsamlı eylemlerin sonucunda, halkımız büyük katliamlara uğramıştır."dedi.

Açıklamalarının ardından öğrenci grubu Yakın Doğu Üniversitesi'nin öğrencilere tahsis ettiği otobüsle bulundukları yerden ayrıldılar.Azerbaycan’da, Ermeni milisleri tarafından 31 Mart 1918 tarihinde 20 binin üzerinde sivil halk katledilmişti. Azerbaycan’ın merhum lideri Haydar Aliyev, 1998 yılında 31 Mart’ı ‘soykırım günü’ ilan etmişti. Bu çerçevede bugün ülkenin genelinde ve yurtdışında 94 yıl önce hunharca katledilen kurbanlar için matem tutuluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile